Γιάννης και Ντρισμπιώτη

Σημαιοφόροι στους Αγώνες θα είναι ο Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη

  • Από τον
    Χάρη Δάντση

Λευκός καπνός βγήκε αργά χθες το βράδυ από τα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με την Ολομέλεια της ΕΟΕ να αποφασίζει ότι σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26/7) θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά… Πριν από τη συνεδρίαση η Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία, ήρθε σε επαφή με μεταλλιούχους ολυμπιονίκες. Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη δεν θέλησαν να είναι σημαιοφόροι προκειμένου να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους εν όψει της συμμετοχής στους Αγώνες. Γι’ αυτό τον λόγο προτού επιλεγούν οι «εκλεκτοί» λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών. H απόφαση για τον σούπερ σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε «κλειδώσει» με την πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ -έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια- και ήταν ομόφωνη, ενώ οι αντιδράσεις και ενδεχομένως οι… πιέσεις που υπήρξαν για την επιλογή της Μαρίας Σάκκαρη, που θυμίζουμε διατηρεί σχέση με τον γιο του πρωθυπουργού, υποχρέωσαν την Επιτροπή να προβεί σε ψηφοφορία μεταξύ της τενίστριας και των Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Μαργαρίτας Πλευρίτου. «Νικήτρια» ήταν η πρωταθλήτρια του βάδην και της… ζωής. Η 40χρονη Καρδιτσιώτισσα έχει συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες (2016, 2021), σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ το 2022 είχε πετύχει κάτι μοναδικό, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια (20 χλμ. και 35 χλμ. βάδην) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Μάλιστα, είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα όταν έγινε γνωστό πως δούλευε ως σερβιτόρα στο οικογενειακό τσιπουράδικο στην Καρδίτσα και το βράδυ έκανε προπονήσεις για να μπορέσει να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο. Επιπλέον, η Αντιγόνη, που είχε σταματήσει το βάδην στα 20 της, αλλά επέστρεψε δριμύτερη, είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Αθλητισμού για ΑμεΑ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τέλος, η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα να προταθεί ο Σπύρος Καπράλος για πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, διεκδικώντας για δεύτερη φορά την ανανέωση της θητείας του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα