A Paris! Η Ελλαδάρα έκλεισε έπειτα από 16 χρόνια ξανά θέση στους Ολυμπιακούς

Παρίσι, ερχόμαστε! Η Ελλαδάρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Γιώργου Παπαγιάννη, του Βασίλη Σπανούλη και των άλλων παιδιών επέστρεψε εκεί που αξίζει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η Εθνική νίκησε και την Κροατία με 80-69 στο προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και κατέκτησε την πρωτιά και το εισιτήριο για την πόλη του φωτός.

  • Από τον
    Γιώργο Σηφάκη

Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, αφού οι Κροάτες έχουν μεγάλα κορμιά και χτυπούσαν συνεχώς μέσα στη ρακέτα. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μάχη σώμα με σώμα, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι ο κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (22-22). Ο Ελληνας σέντερ ήταν πολύ καλός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά (10 πόντοι), κυρίως από τα 6,75. Από την άλλη ο Χεζόνια ήταν ζεστός (6 π.-2 ρ.). Ο Κροάτης φόργουορντ της Ρεάλ ήταν ο παίκτης-κλειδί για την ομάδα του Σέζαρ, αφού από αυτόν ξεκινούσε όλο το παιχνίδι των Κροατών. Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο δεκάλεπτο. Η Εθνική έλεγχε το ματς (35-29 στο 15′) με αδιανόητη απόδοση από τον Γιώργο Παπαγιάννη (16 π. με 6/7 σουτ)! Φοβερός και στην άμυνα με απίστευτη δουλειά πάνω στον Ζούμπατς.

Ομως οι Κροάτες ήταν σκληρό καρύδι και κατάφεραν με την κυριαρχία στα ριμπάουντ και τις δεύτερες ευκαιρίες να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής (40-39 στο 19′). Τελικά η Ελλάδα κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά (45-39 στο 20′).

Στην τρίτη περίοδο οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Η Εθνική είχε τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να πάρει μια μεγάλη διαφορά που θα έδιωχνε το άγχος. Η διαφορά πήγε στο +14 στο 28′ (62-50), με τον Καλάθη να κάνει ματσάρα, αλλά ο αγώνας είχε πολύ δρόμο. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν τα πολλά φάουλ που είχαν χρεωθεί οι διεθνείς μας, τα οποία επέτρεψαν στον Ζούμπατς να… φανεί. Στην τελευταία περίοδο η μπάλα ζύγιζε 100 κιλά και οι άμυνες είχαν την τιμητική τους. Ο τεράστιος Γιάννης Αντετοκούνμπο (MVP του τουρνουά) πήρε την ομάδα στις πλάτες του, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ. Η Ελλάδα νίκησε την Κροατία με 80-69 και το κλάμα του Γιάννη, όπως και η αποθέωσή του από τον κόσμο, ήταν όλα τα λεφτά…

Δεκάλεπτα: 22-22, 39-45, 53-66, 80-69.

ΚΡΟΑΤΊΑ: Φιλίποβιτς, Σμιθ 4, Καπούστα, Κρούσλιν, Χεζόνια 15 (1), Σάριτς 14 (2), Βράνες, Μπράνκοβιτς, Ντρέζνιακ Μ 15 (3), Ντρέζνιακ Ν. 2, Ζούμπατς 19, Νάκιτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Γουόκαπ 6, Λαρεντζάκης 3 (1), Μωραΐτης, Τολιόπουλος 5 (1), Καλάθης 14 (3 τρ., 11 ασίστ), Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης 19 (5), Χαραλαμπόπουλος, Παπανικολάου 8 (1), Αντετοκούνμπο 23 (1 τρ., 8 ριμπάουντ), Μήτογλου 2.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα