Το AI δείχνει Αγγλία στο Euro 2024!

Η τεχνολογία του AI έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το ίδιο συμβαίνει και στον αθλητισμό, με κορυφαίες εταιρίες να το προσαρμόζουν στα δικά τους αλγοριθμικά μοντέλα. Μια από αυτές και η Sportradar που το χρησιμοποίησε ως… τεστ ενόψει του Euro 2024.

Στις 14 Ιουνίου το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάνει σέντρα στα γήπεδα της Γερμανίας και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων. Όχι μόνο εντός Ευρώπης. Η κορυφαία εταιρία στατιστικών Sportradar λοιπόν, προετοιμάζεται όπως όλοι για την σπουδαία ποδοσφαιρική γιορτή και την εφαρμογή των μοντέλων της στο πρόγραμμα Euro 2024.

Σε αυτό το πλαίσιο -και δοκιμάζοντας τον αλγόριθμο της- για τη συλλογή δεδομένων, χρησιμοποίησε την τεχνολογία AI για να μαντέψει τον νικητή του Euro 2024. Και η τεχνολογία μίλησε! Έδειξε την Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Πιο συγκεκριμένα, μαζεύοντας δεδομένα και στατιστικά από τις συνολικά 900 στοιχηματικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται, η Sportradar προχώρησε σε συνολικά 10.000 προσομοιώσεις. Στις 2.400 εξ’ αυτών, τα «λιοντάρια» ήταν εκείνα που σήκωναν τον τίτλο. Δηλαδή μιλάμε για ένα ποσοστό πιθανοτήτων της τάξης του 24%, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να ακολουθούν με αισθητά μικρότερα ποσοστά.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως αντίστοιχες προσομοιώσεις έγιναν και για το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Εκεί, το AI της Sportradar τα… μπέρδεψε λίγο παραπάνω. Έχρισε νικητή του βραβείου τον Κιλιάν Εμπαπέ σε 1.519 από αυτές, ωστόσο σε μικρή απόσταση από τον δεύτερο. Ο οποίος ήταν ο Χάρι Κέιν, που αναδείχθηκε πρώτος σε 1.477 σενάρια.

Στην ίδια λίστα εν τω μεταξύ βρέθηκαν και δύο ακόμα σταρ της Αγγλίας. Οι Τζουντ Μπέλιγχαμ και Φιλ Φόντεν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα