Hταν «μεθυσμένος» ο πιστολέρο

Δικάζεται ο 39χρονος «Nardi», σεσημασμένος κακοποιός, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών Κρητικών, τον Δεκέμβριο του 2023 στο Γκάζι. Στο εδώλιο και 33χρονος ομοεθνής του

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών κάθισε χθες ο 39χρονος Αλβανός «πιστολέρο», που παραδόθηκε στις Αρχές μία ημέρα νωρίτερα, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών Κρητικών, τον Δεκέμβριο του 2023, στο Γκάζι.

Ο 39χρονος «Nardi», σεσημασμένος κακοποιός, παραδόθηκε προχθές στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενάμιση χρόνο μετά τους πυροβολισμούς και μία ημέρα πριν από τη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται και ένας 33χρονος ομοεθνής του, που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στη δίκη δεν παραστάθηκαν για την υποστήριξη της κατηγορίας οι τρεις Κρητικοί, θύματα της επίθεσης, καθώς ο 39χρονος κατηγορούμενος τους έχει αποζημιώσει. Το επιβεβαίωσαν οι ίδιοι χθες, εξεταζόμενοι ως μάρτυρες.

Ομως, η δίκη συνεχίστηκε κανονικά, καθώς πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα. Υπενθυμίζεται πως η παρέα των Κρητικών βρισκόταν στο Γκάζι για να γιορτάσουν το bachelor πάρτι φίλου τους. Το κακό έγινε όταν, ενώ περπατούσαν στον δρόμο, πέρασε δίπλα τους ένα θηριώδες τζιπ, λερώνοντάς τους με λιμνάζοντα νερά από λακκούβα στην οδό Ιάκχου. Τότε, ο ένας από την παρέα των Κρητικών αντέδρασε ρίχνοντας ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό. Το τζιπ, στο οποίο επέβαιναν οι δύο Αλβανοί, σταμάτησε και οι δύο κατηγορούμενοι κατέβηκαν πλησιάζοντας την παρέα. Ακολούθησε καβγάς και ο 39χρονος πυροβόλησε εναντίον των τριών Κρητικών. Δύο αδέρφια, ηλικίας 28 και 33 ετών, και ένας 28χρονος φίλος τους τραυματίστηκαν στο κεφάλι. Τα θύματα της επίθεσης νοσηλεύτηκαν για αρκετό καιρό σε νοσοκομείο της Αθήνας και υποβλήθηκαν σε αλλεπάλληλα χειρουργεία, για τα οποία αποζημιώθηκαν από τον Αλβανό «πιστολέρο».

Οι πυροβολισμοί έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο κάμερας ασφαλείας. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πυροβόλησε τέσσερις φορές. Πρώτα σημάδεψε με πιστόλι τον έναν νεαρό Κρητικό και στη συνέχεια έριξε στο κεφάλι του δεύτερου ατόμου, που προσπαθούσε να απομακρυνθεί. Πριν φύγει, πυροβόλησε και τρίτο μέλος της παρέας, το οποίο ήταν σε απόσταση. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο τζιπ και εξαφανίστηκε επί ενάμιση χρόνο, μέχρι που αποφάσισε να παραδοθεί. Στην απολογία του, ο 39χρονος δήλωσε… μεθυσμένος όταν πυροβόλησε τους τρεις Κρητικούς. Οπως ισχυρίστηκε, είχε καταφέρει να εγκαταλείψει την Ελλάδα αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, βρίσκοντας καταφύγιο στην πατρίδα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από την Ελλάδα δύο φορές. Ομως, παρά το βεβαρημένο ποινικό παρελθόν του, βρήκε τρόπο να επιστρέψει από την Αλβανία και να συνεχίσει ανενόχλητος τη δράση του. Μεταξύ άλλων, είχε κατηγορηθεί τον Αύγουστο του 2012, μαζί με συνεργούς του, για εμπλοκή σε ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στον Αυλώνα Αλβανίας με λεία 350.000 λεκ, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί. Είχε αποφυλακιστεί πρόωρα από τις αλβανικές Αρχές, καθώς είχε επωφεληθεί από εισαγγελική έρευνα για κατάχρηση εξουσίας σε φυλακές της Αλβανίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

spot_img

Προτεινόμενα

spot_img