Μαρινάκης για Καρυστιανού: Αδιανόητο να σκεφτεί κανείς ότι κινδυνεύει

Θέση για τη συγκλονιστική δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαρινάκης σε ερώτηση του διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Καρεκλίδη δήλωσε πως «είναι αδιανόητο να θεωρήσει κανείς, να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να κινδυνεύσει ένας άνθρωπος, οποιοσδήποτε συμπολίτης μας, και ειδικά μια μάνα που έχασε το παιδί της επειδή ψάχνει να βρει την αλήθεια», προσθέτοντας ότι «έχουμε ιερό καθήκον να σκύψουμε το κεφάλι στον συγκεκριμένο άνθρωπο, όπως και σε κάθε γονιό που έχασε το παιδί του, σε κάθε αδελφό που έχασε τον αδελφό του ή την αδελφή του, σε κάθε φίλο που έχασε τον φίλο ή τη φίλη του. Δεν το συζητάμε αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «τα πρόσωπα αυτά πρέπει να τα θωρακίζουμε και να τους δίνουμε το ελεύθερο, προφανώς, με τις νομικές επιλογές που κάνουν να διεκδικήσουν και να μάθουν την αλήθεια. Είναι δεδομένο ότι, εφόσον υπάρχει ο οποιοσδήποτε φόβος ή οποιαδήποτε καταγγελία, το κράτος με τις δομές του πρέπει να είναι παρόν, και είναι παρόν, ούτως ώστε να προστατέψει κάθε πολίτη, εφόσον υπάρχει κάτι που θεωρεί ο πολίτης. (…) Δεν μπορώ να αξιολογήσω κάτι το οποίο λέγεται, όπως αντιλαμβάνεστε, ούτε έχω την ευθύνη κάποιας υπηρεσίας, ούτως ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος».


Ασκήσεις… ψυχραιμίας για τα Τέμπη!

Με εμφανή διάθεση να αποκρύψει το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί εδώ και μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το δυστύχημα των Τεμπών και την ομολογία ενοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τονίζοντας ότι δεν έχει τέτοια εικόνα. Στο επίκεντρο των ερωτημάτων βρέθηκε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με τον κ. Μαρινάκη να αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις αν θα υπάρξουν ανακατατάξεις ή ακόμα και «σπάσιμο» των δύο υπουργείων, αναφέροντας πως «για τη δομή και για τα πρόσωπα αποφασίζει μόνο ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πιστά τη γραμμή της κυβέρνησης μιλώντας για αίτημα να απαντηθούν τα ερωτήματα από τη Δικαιοσύνη και όλα στο φως. Ως προς τις αποκαλύψεις για τα πορίσματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη κάνει απερίσπαστη σωστά τη δουλειά της και θα αποδώσει ευθύνες χωρίς αστερίσκους», ενώ εξαπέλυσε πυρά στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή αυτής της εργαλειοποίησης, προσθέτοντας ότι «έσπευσε με μια ταχύτητα που είναι πρωτοφανής -αλλά δεν τη συναντάμε πρώτη φορά- να υιοθετήσει ένα δημοσίευμα που στη συνέχεια διαψεύστηκε».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Τσουκαλάς απάντησε σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους προς τον κ. Μαρινάκη τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει προκλητικά την επιχείρηση διαστρέβλωσης της αλήθειας προς χάρη της μικροκομματικής διαχείρισης». «Μοιραίοι και αμετανόητοι καθιστούν τη δική τους ανεπάρκεια και ανυποληψία σε μείζον θέμα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρικούπη. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Σωκράτη Φάμελλου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με αίτημα την άμεση σύγκληση προ ημερησίας συνεδρίασης στη Βουλή για το έγκλημα στα Τέμπη. «Είναι προφανές ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με το να παραμένει στη θέση του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης. Είναι θέμα δημοκρατίας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φαμέλλος χαρακτήρισε πολλαπλά υπόλογο τον πρωθυπουργό για το «έγκλημα των Τεμπών», προσθέτοντας πως «ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενορχήστρωσε μια τερατώδη απόπειρα συγκάλυψης». Πυρά εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου. Ο Γιώργος Καραμέρος, με μια καυστική ανάρτηση, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «μετά από μια εβδομάδα, που το έγκλημα των Τεμπών κυριάρχησε στον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο, εμφανίζεται λες και δεν συμβαίνει τίποτα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα