● Μήνυμα από αναγνώστη: «Η πιο ακριβοπληρωμένη “γλάστρα” βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο. Αφού κυβερνά που κυβερνά μόνος του ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Γιατί να πληρώνουμε και τη “γλάστρα” και τη φρουρά της και προσωπικό για το Προεδρικό Μέγαρο; Γιατί να πληρώνουμε τόσες θεόχοντρες συντάξεις σε “γλάστρες”; Δεν είναι πολυτέλειες όλα αυτά τα περιττά έξοδα για μια χρεοκοπημένη χώρα;»
● Τι να του απαντήσεις; Οτι έχει άδικο; Οτι η φάτσα του Προέδρου ή της Προέδρου μάς ενώνει, μάς εμψυχώνει, μάς κάνει υπερήφανους; Οχι, δα.
● Ποιος εμψυχώνεται ή χαίρεται να βλέπει τους υπερτυχερούς εκλεκτούς του εκάστοτε πρωθυπουργού, που βολεύονται για μια ζωή σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών;
● Σχετικά με τα παραπάνω είναι και όσα είπε ο Μητσοτάκης στη χθεσινή συνάντησή του με τη Σακελλαροπούλου:
● «Οπως είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και κατ’ ιδίαν, η θεσμική μου άποψη, την οποία θα αποτυπώσουμε και στην πρόταση την οποία θα κάνουμε για τη συνταγματική αναθεώρηση, διαδικασία που θα αρχίσει το 2026, είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να υπηρετεί για μία 6ετή θητεία και, εφόσον αυτή η πρόταση γίνει δεκτή από το Κοινοβούλιο, αυτός θα είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουμε μπροστά».
● Να μας επιτρέψει η κούλειος χάρη του να διαφωνήσουμε με την πρότασή του. Μία εξαετής θητεία είναι ακόμη πιο ασύμφορη λύση από προεδρική θητεία που μπορεί να τελειώσει ακόμα και στη δεκαετία.
● Αν αλλάζουμε Πρόεδρο ανά εξαετία, θα παράγουμε περισσότερους «χρυσούς» συνταξιούχους απ’ όσους παράγουμε σήμερα. Αν συνυπολογιστούν οι φρουρές που θα απασχολούν οι «χρυσοί» συνταξιούχοι και τα υπόλοιπα προνόμια, τότε ο λογαριασμός «φουσκώνει» πολύ.
● Καλύτερα να την αφήσουμε στην άκρη την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως πρότεινε και ο αναγνώστης. Να τη θέσουμε εν ισχύ μόνο υπό δύο προϋποθέσεις: 1. Αν δοθούν στον Πρόεδρο εξουσίες της προκοπής. 2. Οταν ξεχρεώσουμε.
π