Ο Αλβανός βαρυποινίτης φέρεται ότι κατηύθυνε από τη φυλακή τη συμμορία που εξάρθρωσε η Δίωξη Εκβιαστών, μετά την εκτέλεση του «Ηρακλή»
Ο διαβόητος «Μόντι», ο Αλβανός βαρυποινίτης, φέρεται ότι είναι ο «καθοδηγητής» που μέσα από τις φυλακές κατηύθυνε την πολυμελή συμμορία «μπράβων» που πιάστηκε χθες στα δίχτυα της Δίωξης Εκβιαστών, μετά την εκτέλεση του «Ηρακλή», το μεσημέρι της Κυριακής, έξω από καφετέρια στους Θρακομακεδόνες.
Οι 23 συλλήψεις σχετίζονται με εκβιασμούς καταστηματαρχών και απόπειρες ανθρωποκτονιών, και έγιναν κυρίως στην προσπάθεια των διωκτικών Αρχών να αποκαλυφθούν τα κίνητρα, οι «εντολείς» και οι πληρωμένοι οπλοφόροι που σκότωσαν τον 47χρονο Αλβανό υπήκοο με ελληνική ταυτότητα και τραυμάτισαν σοβαρά τον 44χρονο «ομοτράπεζό» του, που είχε αφιχθεί από το καταφύγιό του στο Ντουμπάι. Ο 44χρονος «Εντι Λόλο» δεν εμφανίζεται ως σεσημασμένος, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο η πραγματική του ταυτότητα να είναι άλλη, όπως και να είχε αλλοιώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα.
Επίσης, έχει συλληφθεί και οργανωμένος οπαδός που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας στου Ρέντη με θύμα τον αστυνομικό των ΜΑΤ Γιώργο Λυγγερίδη, καθώς και δράστες που συμμετείχαν το περασμένο καλοκαίρι σε περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega στη λεωφόρο Συγγρού. Ο «Μόντι» έχει περίοπτη θέση στη μαφιόζικη οργάνωση των «23», ενώ μόλις το περασμένο καλοκαίρι είχε κάνει άνω κάτω τις Φυλακές Ιωαννίνων, καθώς η εγκληματική του ομάδα διακινούσε ναρκωτικά τόσο στην πρωτεύουσα της Ηπείρου όσο και στην Κέρκυρα. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», το περασμένο καλοκαίρι έκαναν πάρτι γενεθλίων μέσα στις φυλακές, με τον αρχιμαφιόζο να σβήνει τα κεράκια στην τούρτα του, ενώ στη συνέχεια το σχετικό βίντεο ανέβηκε στο TikTok.
Μάλιστα, είχαν συλληφθεί την 1η Ιουλίου 2024 στα Γιάννενα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις τρεις δεσμοφύλακες αλλά και ένας αστυνομικός, ανάμεσά τους και ο υποδιευθυντής της φυλακής. Ο αστυνομικός και μία λογίστρια ήταν οι μεσάζοντες των συναλλαγών, αφού παραλάμβαναν τα χρηματικά ποσά και τα παρέδιδαν στον έγκλειστο αρχηγό της οργάνωσης, είτε σε απευθείας συναντήσεις μαζί του εντός της φυλακής είτε μέσω κατάθεσης στον ατομικό λογαριασμό του μέσω του λογιστηρίου. Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναλάμβαναν να εγγράψουν τα χρηματικά ποσά στις λογιστικές καταστάσεις του «Μόντι», κατά παράβαση των καθηκόντων τους, καθώς απέκρυπταν ή κατέγραφαν ψευδώς τα στοιχεία των καταθετών, αλλά και το ύψος του ποσού. Ενας εξ αυτών ενημέρωνε τον αρχηγό για επικείμενες έρευνες στα κελιά, ενώ του επέτρεπε την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.
Το «ριχτάδικο» της Κέρκυρας
Ο 47χρονος «Ηρακλής», που δολοφονήθηκε την Κυριακή στους Θρακομακεδόνες, ανήκε το 2011 στη συμμορία του δολοφονημένου «νονού» Μανώλη Καραγιάννη, αλλά στη συνέχεια μετακόμισε στην Κέρκυρα, όπου έκανε στενή παρέα με Αλβανό μεγαλοαπατεώνα που κατηγορήθηκε το 2012 στο νησί για το μεγαλύτερο «ριχτάδικο». Συνολικά 17 άτομα κατηγορήθηκαν, με εγκέφαλο τον Αλβανό Σ.Κ., ότι αποσπούσαν κυρίως από την υπόλοιπη Ελλάδα ξενοδοχειακό εξοπλισμό (παράθυρα, κουζίνες, μπάνια), δίνοντας όμως σε βιομηχανίες ακάλυπτες επιταγές. «Πλάτες» στο κύκλωμα έκαναν τοπικοί άρχοντες, αλλά και δύο «λεκιασμένοι» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Ενας μάλιστα εξ αυτών είχε αξιώσεις να φθάσει πολύ ψηλά, αλλά στο πρόσφατο παρελθόν απομακρύνθηκε κακήν κακώς από το αστυνομικό σώμα εξαιτίας ενός άλλου πολύ σοβαρού περιστατικού, που απασχόλησε την ηγεσία της Αστυνομίας αλλά και τη Δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων θυμάτων είναι ενδεικτικό ότι στις 27/6/2012 προσήλθε στην Αστυνομία ο έμπορος πετρελαιοειδών Σ.Π. και κατέθεσε ότι δύο εκ των κατηγορουμένων τού συστήθηκαν ως «αξιόπιστοι» και αγόρασαν εμπόρευμα αξίας 130.000 ευρώ. Του έδωσαν επιταγές, αλλά ήταν ακάλυπτες. Τα θύματα στη δικογραφία ήταν 21 έμποροι απ’ όλη την Ελλάδα.