Πανικός Μητσοτάκη για τα Ελληνοτουρκικά

Εκστρατεία να πείσει τους πολίτες ότι είναι υπέρ του δέον πατριώτης και δεν έχει σκέψεις να προχωρήσει σε συμφωνίες με την Τουρκία επιζήμιες για τα εθνικά συμφέροντα κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι προχωρά σε εφ’ όλης της ύλης διάλογο με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τη σφοδρή κριτική που δέχεται από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Ν.Δ. και τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Έτσι, λοιπόν, χθες με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, και λίγες μέρες μετά τον απαράδεκτο και αψυχολόγητο χαρακτηρισμό «πατριώτες της φακής» που εκστόμισε εναντίον όσων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική του στα Ελληνοτουρκικά, μίλησε για τον «πατριωτισμό της ευθύνης και τον υγιή πατριωτισμό». «Ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια παρατεταμένα ταραγμένη γειτονιά, ένας αξιόπιστος παράγοντας ειρήνης, με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την αποτρεπτική μας ισχύ. Προϋπόθεση γι’ αυτόν τον πατριωτισμό της ευθύνης, τον υγιή πατριωτισμό, είναι μια δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Αυτές οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται λίγες μόνο μέρες πριν από την επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Φιντάν στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, που δήλωσε πρόσφατα: «Αν είναι να αφήσω μια μεγάλη παρακαταθήκη για τη χώρα μου, για τις επόμενες γενιές, να είναι μια γειτονιά η οποία θα είναι ήρεμη, μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας, της υπερηφάνειας, ας χαρακτηριστώ και μειοδότης».

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ερωτηθείς για τις ενστάσεις που διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και για την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, ο πρωθυπουργός ανέφερε αρχικά:

«Διαχωρίζω τις θέσεις του κ. Σαμαρά. Είναι σεβαστές οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα είχε συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν, και θυμίζω ότι και επί ημερών του έγιναν διερευνητικές επαφές με την Τουρκία». Στη συνέχεια, όμως, επισήμανε με απολογητικό ύφος: «Υπάρχουν πολλές εξαιρετικά ακραίες φωνές στην Ελλάδα από κόμματα τα οποία βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία περίπου κατηγορούν την κυβέρνηση και εμένα, τον υπουργό Εξωτερικών, ότι είμαστε μειοδότες, γιατί κάνουμε τι; Γιατί συζητούμε με την Τουρκία;».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στο παρελθόν έχει μιλήσει για «πατριώτες της φακής» και υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι σε θέση να συνομιλεί με την Τουρκία πολιτισμένα. «Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε, ούτε ξεπουλάμε ούτε προδίδουμε κανέναν» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα