Αμαλιάδα: Παρούσα η 24χρονη στους θανάτους των 3 εκ των 5 βρεφών

Προανακριτικά έχει διαπιστωθεί πως στα χέρια της βρέθηκαν νεκρά τα δύο δικά της παιδιά, καθώς και αυτό της φίλης της τον Αύγουστο του 2024 στην Αμαλιάδα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τα άλλα δύο

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα είναι σχετικά με τους θανάτους των πέντε παιδιών στην Αχαΐα, στην Αμαλιάδα και στο Αργος που έχουν κοινό παρονομαστή την 24χρονη Ειρήνη, καθώς δεν έχει αρχίσει ουσιαστικά η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια που έφυγαν από τη ζωή. Ακόμα και ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη, τον περασμένο Αύγουστο, παραμένει αδιευκρίνιστος, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν διενεργηθεί οι προβλεπόμενες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτήματα για την πορεία των ερευνών.

Πάντως, ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε στα δύο παιδιά της 24χρονης ολοκληρώθηκε και έδειξε πως το 19 ημερών βρέφος δεν αντιμετώπιζε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Οσον αφορά το δεύτερο παιδί, το οποίο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία δύο μηνών, ο γονιδιακός έλεγχος χρήζει περαιτέρω έρευνας. Ο ειδικός επιστήμονας που διενήργησε τον γονιδιακό έλεγχο διευκρίνισε χθες σε δηλώσεις του πως πρέπει να αναζητηθούν αλλού οι αιτίες θανάτου των παιδιών… Η υπόθεση περιπλέκεται περισσότερο, καθώς για το ένα παιδί της Ειρήνης υπάρχει ιατροδικαστική εξέταση που αποδίδει τον θάνατό του σε παθολογικά αίτια. Εξάλλου, από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές Αρχές δεν φαίνεται η εμπλοκή κάποιου ανθρώπου ή εγκληματική ενέργεια στον θάνατο κάποιου από τα πέντε παιδιά, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Χθες με δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου διευκρίνισε πως μέχρι σήμερα έχει διαπιστωθεί προανακριτικά ότι η 24χρονη ήταν παρούσα στον θάνατο τριών βρεφών, των δύο δικών της παιδιών και της φίλης της, τον Αύγουστο του 2024, στην Αμαλιάδα, αν και είναι γνωστό πως η Ειρήνη φρόντιζε και το παιδί της δεύτερης φίλης της, το οποίο, επίσης, βρέθηκε νεκρό στα χέρια της… Πάντως, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε πως στο κάδρο έχουν μπει συνολικά οι πέντε υποθέσεις βρεφών, που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή.

«Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία, συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία, βέβαια, του παιδιού στο νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία – νεκροτομή στα παιδιά. Υπάρχει, δηλαδή, στη δικογραφία έκθεση κανονικά του ιατροδικαστή. Εκκρεμεί μόνο το αποτέλεσμα κάποιων τοξικολογικών εξετάσεων για την τελευταία περίπτωση, για τον θάνατο του βρέφους που έγινε στις αρχές του Αυγούστου, και πάλι σε αυτή την περιοχή και ουσιαστικά οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα» σημείωσε, ρίχνοντας το… μπαλάκι των ευθυνών στις εισαγγελικές Αρχές.

Ως προς την εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί για τους πέντε θανάτους, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισε: «Η Εισαγγελία της περιοχής έχει τους φακέλους και για τα πέντε παιδιά. Φυσικά μπορεί να εξετάσει ξανά από την αρχή μια υπόθεση, δηλαδή μπορεί να ανασυρθεί μια υπόθεση από το αρχείο και να διατάξει και άλλες ανακριτικές ενέργειες πλέον στην Αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το ξεκαθαρίζω. Εμείς προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία, ώστε να έρθουν οι απαντήσεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις και για το τελευταίο βρέφος και να έχει πλήρη εικόνα και ο εισαγγελέας. Γνωρίζουμε ότι έχει διαταχθεί κάποια έρευνα σε πταισματοδίκη, όμως, και όχι στην Ελληνική Αστυνομία. Ομως, σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα θέσει ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Με νεότερες δηλώσεις της η Ειρήνη Μουρτζούκου επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των παιδιών, ενώ αποκάλυψε πως είχε ερωτική σχέση με την Κατερίνα, τη μητέρα του πρώτου βρέφους που πέθανε στα χέρια της. «Είχα σχέση με την κουμπάρα μου, την Κατερίνα… Γύρισε μετά από τρία χρόνια να με κατηγορήσει;» ανέφερε η 24χρονη, σχολιάζοντας τις σε βάρος της καταγγελίες της μητέρας του παιδιού που πέθανε ενώ το φρόντιζε στο σπίτι της.


Είχε κάνει λευκό γάμο με Πακιστανό, από τον οποίο «έφαγε» χρήματα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την 24χρονη Ειρήνη, η οποία ήταν παρούσα σε πέντε θανάτους βρεφών, των δύο δικών της παιδιών, δύο μωρών δύο φίλων της αλλά και της αδερφής της. Ενας 39χρονος Πακιστανός κατήγγειλε χθες πως η Ειρήνη του είχε τάξει λευκό γάμο και του έφαγε λεφτά, καθ’ όλο το διάστημα του υποτιθέμενου έγγαμου βίου. «Είναι ένας πολύ κακός άνθρωπος η Ειρήνη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πακιστανός μιλώντας για τον χαρακτήρα της κοπέλας που έχει βρεθεί στο… στόχαστρο των αποκαλύψεων στη σοκαριστική υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα και την Αχαΐα.

Ο 39χρονος δήλωσε πως το 2022 η Ειρήνη τον προσέγγισε και του έταζε λευκό γάμο, την περίοδο που ήταν έγκυος σε ένα από τα δύο της παιδιά που πέθαναν. «Μου είχε ζητήσει να παντρευτούμε για να βοηθηθούμε και οι δύο. Θα έβγαζα εγώ χαρτιά και μετά το παιδί της θα έπαιρνε το όνομά μου» καταγγέλλει ο Πακιστανός φερόμενος ως σύζυγος της Ειρήνης Μουρτζούκου. Οπως λέει, τον είχε βρει και διαλέξει η ίδια ως… γαμπρό, προτείνοντάς του τον λευκό γάμο και τάζοντάς του χρήματα. Μάλιστα, του είχε υποσχεθεί πως θα τον βοηθούσε με τα χαρτιά του γάμου. Ο αλλοδαπός πείστηκε από την τότε 22χρονη κοπέλα, αλλά η υπόθεση εξελίχθηκε διαφορετικά.

Ο άνδρας καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια της συμφωνίας τους του έτρωγε όσα χρήματα έβγαζε. «Δεν μου έμενε τίποτα. Δούλευα και μου τα έτρωγε όλα. Εδινα χρήματα σε νοσοκομεία, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, στο σπίτι και στα πάντα» δήλωσε. Ο Πακιστανός ανέφερε πως όταν έφυγε από κοντά της διέλυσε τον λευκό γάμο, ενώ ο ίδιος πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο. «Εκλαιγα συνέχεια, είχα πρόβλημα με την καρδιά μου» ανέφερε στις δηλώσεις του. Σχολιάζοντας τον χαρακτήρα της Ειρήνης Μουρτζούκου υποστήριξε πως πρόκειται για έναν «πολύ κακό άνθρωπο και, αφού απομακρυνθήκαμε, άκουσα πως είχε μπλέξει με ναρκωτικά».

Είναι το δεύτερο κατά σειρά πρόσωπο που καταγγέλλει την 24χρονη πως είχε μπλέξει με ναρκωτικά. Είχε προηγηθεί η παιδική της φίλη και κουμπάρα, Κατερίνα, με την οποία είχε συγκατοικήσει για λίγες ημέρες πριν πεθάνει το 6 μηνών κοριτσάκι της, στις 4 Φεβρουαρίου 2021, όταν η Ειρήνη έμεινε μόνη μαζί του στο σπίτι που φιλοξενούσε τη μητέρα και το παιδί. Μιλώντας για τον χαρακτήρα της παιδικής της φίλης, η Κατερίνα ανέφερε ότι η Ειρήνη είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, γι’ αυτό έχει ένα μίσος προς την κοινωνία. «Ηταν τοξικομανής, δεν ξέρω αν τα έχει σταματήσει. Μισεί τους ανθρώπους, μισεί τα ζώα, μισεί τα πάντα» κατήγγειλε η μητέρα, το παιδί της οποίας «έφυγε» στα χέρια τής μέχρι τότε φίλης της.


Νέα ανατριχιαστική σύμπτωση οι τρεις θάνατοι από πνευμονίτιδα

Μετά την τραγική «σύμπτωση» της παρουσίας της 24χρονης Ειρήνης στους θανάτους και των πέντε μωρών σε Αμαλιάδα και Αργος, ακόμα μία ανατριχιαστική «σύμπτωση» έρχεται να προστεθεί στο σκοτεινό θρίλερ, που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η πνευμονίτιδα η οποία εντοπίζεται στα τρία από τα πέντε νεκρά παιδιά στα οποία εμπλέκεται η 24χρονη Ειρήνη, ενώ γιατροί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το αναπνευστικό πρόβλημα στα βρέφη να οφείλεται σε εισπνοή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, από διάμεση πνευμονίτιδα έχει προκύψει ότι έχουν πεθάνει το πρώτο μωρό της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, το 19 ημερών βρέφος, που κατέληξε τον Ιούνιο του 2022, το μωρό της φίλης της, Κατερίνας, τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά και η μόλις 1,5 έτους αδερφή της νεαρής γυναίκας στο Aργος το 2014. Σύμφωνα με την Ειρήνη, η ίδια ήταν παρούσα όταν έγινε το κακό στη μικρή αδερφή της Ζωή Ηλιάνα, την οποία μετέφερε στο Nοσοκομείο του Αργους η μητέρα τους. Σε δηλώσεις της η μητέρα της Ειρήνης ανέφερε ότι ο θάνατος της κόρης της οφείλεται σε αναπνευστικό πρόβλημα. Η περαιτέρω έρευνα φαίνεται ότι δείχνει πως και η αδερφή της είχε πεθάνει από διάμεση πνευμονίτιδα. Πάντως, πνευμονολόγοι επισημαίνουν ότι το εύρημα αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν δείχνει την ακριβή αιτία θανάτου.

Μπλεγμένος όρος

Ο καθηγητής Παιδιατρικής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Δούρος, εξήγησε χθες σε δηλώσεις του ότι η διάμεση πνευμονίτιδα «είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες, αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία, αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση, μέχρι να φτάσει στην αιτία. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς, αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε». Μάλιστα, ο πνευμονολόγος ανέφερε ότι η πνευμονίτιδα θα μπορούσε να προκληθεί από εισπνοή τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών.

«Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή οποιαδήποτε τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών» ανέφερε με νόημα ο κ. Δούρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τα τρία παιδιά που πέθαναν από διάμεση πνευμονίτιδα, το δεύτερο παιδί της Ειρήνης, το μόλις δύο μηνών βρέφος, φαίνεται ότι πέθανε από παθολογικά αίτια (σ.σ.: καρδιακή ανακοπή, που μάλλον σχετίζεται με τις επιληπτικές κρίσεις), με βάση τις ιατρικές εξετάσεις, ενώ η αιτία θανάτου του τελευταίου νεκρού παιδιού, του μικρού Παναγιώτη, τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει διαπιστωθεί, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαιτούμενες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι και ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε στα δύο παιδιά της Ειρήνης έδειξε ότι όσον αφορά το ένα ο θάνατός του δεν έχει σχέση με αυτό το ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση, μετά τη δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση, οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου των πέντε παιδιών αναμένεται να ερευνηθούν εξονυχιστικά από την Αρχή, ύστερα από την εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα