Ανέβηκαν οι μπάρες προτού περάσει τρένο

Προαστιακός: Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η τραγωδία στου Ρέντη, από καθαρή τύχη δεν ξεκίνησαν οι οδηγοί των αυτοκινήτων

Παραλίγο τραγωδία προχθές το πρωί σε φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση στο ύψος του Ρέντη, όπου κινδύνευσαν οι οδηγοί διερχόμενων οχημάτων, καθώς ανέβηκαν οι μπάρες ασφαλείας λίγα δευτερόλεπτα προτού περάσει τρένο του προαστιακού. Το νέο απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγα μόλις 24ωρα μετά το τρένο του προαστιακού που βρέθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου σε σήραγγα του μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Προχθές το πρωί θα σημειωνόταν δυστύχημα από λάθος χειρισμό των υπευθύνων σε φυλασσόμενη διάβαση επί των οδών Νάξου – Αγίας Αννης – Κωνσταντινουπόλεως, σε απόσταση λίγων μέτρων από τον σταθμό του προαστιακού, στο ύψος του Ρέντη. Ηταν λίγο μετά τις 8.15 το πρωί της Τετάρτης όταν κατέβηκαν οι μπάρες για να περάσει το τρένο και να σταματήσουν οι οδηγοί των οχημάτων στον πολυσύχναστο δρόμο. Με το που κατέβηκαν οι μπάρες, ύστερα από δύο λεπτά πέρασε το τρένο του προαστιακού. Με κατεβασμένες τις μπάρες ύστερα από λίγο πέρασε και ένα δεύτερο μικρό τρένο. Αμέσως μετά ανέβηκαν οι μπάρες ασφαλείας της φυλασσόμενης διάβασης.

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν, όταν έντρομοι είδαν να περνάει από μπροστά τους και τρίτο τρένο, αν και είχαν σηκωθεί οι μπάρες ασφαλείας! Από καθαρή τύχη δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν τα οχήματα ή δεν ήταν ανάμεσά τους κάποια μοτοσικλέτα η οποία, καθότι έχει πιο γρήγορη εκκίνηση, θα έσπευδε να περάσει τη διάβαση. Οι διερχόμενοι οδηγοί «κοκάλωσαν» και έκαναν τον σταυρό τους, καθώς είχαν άγιο που δεν σημειώθηκε κάποιο δυστύχημα.

Αμέσως μετά τη διέλευση του τρένου, γυναίκα υπάλληλος της φυλασσόμενης διάβασης έτρεξε έντρομη στη μέση του δρόμου και ζήτησε από τους οδηγούς των οχημάτων να περάσουν γρήγορα από τις σιδηροδρομικές ράγες. Αφού πέρασαν κάποια αυτοκίνητα, κατέβασε ξανά τις μπάρες ασφαλείας, αν και αυτή τη φορά δεν πέρασε κάποιο τρένο. Εξαγριωμένοι οδηγοί ζήτησαν εξηγήσεις από την υπάλληλο του ΟΣΕ, η οποία απάντησε ότι κάτι είχε κολλήσει. Υστερα από πέντε λεπτά οι μπάρες ασφαλείας ανέβηκαν εκ νέου και οι οδηγοί πέρασαν σαν να μη συνέβη τίποτα.

Από τη διοίκηση του ΟΣΕ δεν εκδόθηκε κάποια ανακοίνωση για το παραλίγο δυστύχημα, παρότι μόλις πριν από λίγα 24ωρα ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο με αφορμή τα προηγούμενα εξωφρενικά περιστατικά, παίρνοντας αποστάσεις από τους υπευθύνους του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, αν και είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα