Εκνευρισμένος στη Βουλή ο Μητσοτάκης

Αλαζόνας και εριστικός ο Κυριάκος στη συζήτηση για τις πυρκαγιές. Πέταξε την μπάλα στην «εξέδρα» και άνοιξε μέτωπα

Εκνευρισμένος και τοξικός: αυτοί οι χαρακτηρισμοί μπορούν να περιγράψουν την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά την πολυαναμενόμενη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με επίκεντρο τις πυρκαγιές, με τον πρωθυπουργό, αντί απολογίας, να επιλέγει την επίθεση, ανοίγοντας πολλαπλά μέτωπα, τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με την αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πετάξει την μπάλα στην «εξέδρα», ενώ αίσθηση προκάλεσε ο περίσσιος εκνευρισμός του, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να… τσακωθεί με όλη τη Βουλή, τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά. Δύο κινήσεις, πάντως, του Κυριάκου Μητσοτάκη συζητήθηκαν περισσότερο από όλες. Αφενός, η απόφασή του να σηκώσει το «γάντι» στον Αντώνη Σαμαρά με φόντο τον… Νίκο Παππά.

Εξαπολύοντας δηλητηριώδη βέλη με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό και εξηγώντας τους λόγους αποχώρησής του από την ομιλία του Νίκου Παππά, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «δεν θα χαριεντιστώ, ούτε θα συνδιαλλαγώ μαζί του», «καρφώνοντας» τον πρώην πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με έναν δίχως προηγούμενο τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρώντας επιδεικτικά από τις δύο παρεμβάσεις του Νίκου Παππά. Οπως ανέφερε, «απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είμαι σαφής: δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο. Προστατεύω το πολίτευμα», ενώ ξεκαθάρισε πως αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει εφεξής, λέγοντας πως «όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει αρχηγό και κομματισμό, θα είμαι εδώ να κάνουμε συζήτηση.

Μην απορήσετε εάν αποχωρήσω ξανά, αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό». Απαντώντας, ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί», καταλογίζοντάς του «ασέβεια» προς το Σύνταγμα και «δειλία», καθώς δεν παρέμεινε στην αίθουσα για να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για δηλωμένο θεσμικό ατόπημα. Δεν σχολιάζω τα περί χαριεντισμών, δεν απευθύνονται σε μένα. Αυτή η κίνηση είναι ένα στίγμα για την παράταξή του. Δεν χρειάζεται να με συμπαθεί, δεν είναι δική του δουλειά το ποιος θα εκπροσωπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή» υποστήριξε.

Αντιπαράθεση

Ο πρωθυπουργός πάντως, ενώ με τη στάση του κατέδειξε ότι επιθυμεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να καταστεί ο νούμερο ένα πολιτικός του αντίπαλος, επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας πως δεν άλλαξε τίποτα με τη στάση του ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή του. «Το ίδιο πρόσωπο είστε. Στροφή 360 μοίρες και καταλήξατε στο ίδιο σημείο. Μην απορείτε γιατί οι προοδευτικοί συμπολίτες μας σας γυρίζουν την πλάτη» ανέφερε. Οι δυο άνδρες, μάλιστα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, είχαν και θερμή αντιπαράθεση με φόντο την… πόρτα της εξόδου του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ξεκαβαλήστε το καλάμι, οι ημέρες της αυτοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν. Οσο φέρεστε έτσι επιταχύνετε την έξοδό σας από το Μέγαρο Μαξίμου. Εμείς θα είμαστε εδώ, ως αξιόπιστη αντιπολίτευση, και θα σας ανοίξουμε με μεγάλη χαρά την πόρτα της εξόδου» ανέφερε αρχικώς ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον πρωθυπουργό να του απαντά πως «έρχεστε εσείς, νεοεκλεγείς και με το βλέμμα στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε να ανοίξει η πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να μπείτε εσείς; Μου θυμίζει το “έλα με φόρα”, που έλεγε η Πόπη Τσαπανίδου για τον Αλέξη Τσίπρα», για να προσθέσει πως «το εάν θα βγει η Ν.Δ. από το Μέγαρο Μαξίμου για να μπείτε εσείς, αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός σε τρία χρόνια. Εδώ θα είμαστε να κάνουμε τον λογαριασμό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με μένος και στα κόμματα δεξιότερα της Ν.Δ., επιμένοντας στα περί «πατριωτών της φακής», αλλά και στον Αλέξη Χαρίτση με φόντο την κριτική για το Μεταναστευτικό, όσο και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την κριτική της για τις πυρκαγιές, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει πως «αυτή η αντιμετώπιση σας αξίζει».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα