Η ομιλία «σούπα» του Τσίπρα και ο… Πινόκιο!

Με αρκετά μηνύματα για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και «καμπανάκια» για την πορεία της οικονομίας σε σχέση με το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συνοδεύτηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, η οποία όμως δεν έτυχε της υποδοχής που περίμενε ο τέως πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας με μια εκτενή παρέμβασή του επεδίωξε να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα του success story και ταυτόχρονα να προτείνει λύσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μέσω της αναπαραγωγής όσων είπε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο τέως πρωθυπουργός θεωρεί πως θα έχει παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά πια μοιάζει σαν να έχει περάσει η εποχή του! Παρουσίασε το νέο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για την ανάσχεση της ακρίβειας, όπως το ονόμασε ο ίδιος. Στην πραγματικότητα, όμως, όσα κι αν περιέγραψε σε σχέση με τους άξονες που πρέπει να μπουν, εκείνο που έμεινε στο τέλος ήταν τα έμμεσα μηνύματα για τον υπό κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ στην καταληκτική του τοποθέτηση, αλλά και τα «καρφιά» του κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι αναφορές πάντως του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου επεδίωξε με σκωπτικό ύφος να επιτεθεί κατά του τέως πρωθυπουργού. «Το να μαζεύεται ο κ. Τσίπρας με τους υπουργούς που είχε όταν ήταν πρωθυπουργός και να μιλάνε για ανάπτυξη και για οικονομία είναι σαν να μάθουμε μετά από λίγες εβδομάδες ότι θα έρθει ο Πινόκιο με τους φίλους του να μιλήσει για την αλήθεια και για την καταπολέμηση των fake news» ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Μαρινάκης.

Ενοχλημένος από όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας» ήταν και ο Παύλος Πολάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε διαδικτυακά δηλητηριώδη βέλη, βάζοντας στο στόχαστρο τις ομιλίες των Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργου Χουλιαράκη, με τους οποίους συνυπήρξε στο υπουργικό συμβούλιο την περίοδο 2015-2019. Ο Κρητικός βουλευτής, ενθυμούμενος τις μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε σκληρή κριτική και στους δύο για όσα δεν έκαναν, κατά τη γνώμη του, στο πεδίο των χαρτοφυλακίων τους, καταλήγοντας πως «όλα είναι πράξεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα