Πρώτη νίκη για την υπουργό Τουρισμού

Η Ολγα Κεφαλογιάννη κατάφερε να κρατήσει μαζί της τα δίδυμα και να χρησιμοποιεί αποκλειστικά το σπίτι στο Ψυχικό

Την πρώτη δικαστική νίκη της είχε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στην αντιδικία της με τον εν διαστάσει σύζυγό της Μίνω Μάτσα. Η υπουργός Τουρισμού, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε χθες το πρωί, κατάφερε να κρατήσει στο πλευρό της τα δύο ανήλικα παιδιά τους, αφού αποκλειστικά εκείνη θα διαμένει μαζί τους στο σπίτι στο Ψυχικό. Αντίθετα, από το σπίτι αυτό, που στέγαζε μέχρι πρότινος ολόκληρη την οικογένεια, θα πρέπει, σύμφωνα με την απόφαση, να αποχωρήσει εντός τριών ημερών ο Μίνως Μάτσας, πατέρας των παιδιών, και όχι η κυρία Κεφαλογιάννη.

Το αίτημα του συνθέτη για «έξωση» της μητέρας των παιδιών του από το σπίτι του Ψυχικού, με μόνη δικαιολογία ότι εκείνος είχε προπληρώσει τα ενοίκια ενός έτους, δεν έγινε δεκτό από τον δικαστή, ο οποίος, αφού άκουσε τις αντίδικες πλευρές την περασμένη Δεύτερη σε μια κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, εξέδωσε νωρίς χθες το πρωί την απόφασή του, δικαιώνοντας την Ολγα Κεφαλογιάννη ως μητέρα που δεν μπορεί παρά να έχει μαζί της, κάτω από την ίδια στέγη, τα παιδιά της.

Αφού έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση, η εταιρία Matsas Music με μόλις λίγες αράδες έσπευσε να τη σχολιάσει και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα αποστασιοποιημένο ύφος. «Εκδόθηκε σήμερα (σ.σ.: χθες), στο πλαίσιο προσωρινής διαταγής, η απόφαση επί των δύο αντίθετων αιτημάτων ρύθμισης της επιμέλειας των τέκνων της Ολγας Κεφαλογιάννη και του Μίνω Μάτσα» ανέφερε η εταιρία στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, για να προσθέσει: «Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Ολγας Κεφαλογιάννη για αποκλειστική επιμέλεια των τέκνων τους και ανέθεσε σε αμφότερους τους γονείς τη συνεπιμέλειά τους. Τα ασφαλιστικά μέτρα και των δύο πλευρών θα εκδικαστούν τον Φεβρουάριο του 2025 και γι’ αυτό η απόφαση ρυθμίζει και μερικά καθημερινά θέματα».

Οπως είναι γνωστό, η κυρία Κεφαλογιάννη είχε καταθέσει πρώτη αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, ζητώντας να έχει εκείνη την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών αλλά και το δικαίωμα να διαμένει μόνη εκείνη μαζί τους στο σπίτι του Ψυχικού. Ζητούσε δηλαδή και την απομάκρυνση του εν διαστάσει συζύγου της από την οικογενειακή εστία. Στην αίτηση αυτή της υπουργού Τουρισμού απάντησε με καθυστέρηση αρκετών ωρών ο συνθέτης. Κατάθεσε και εκείνος αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να έχει τη συνεπιμέλεια των τέκνων του, προσωπική επικοινωνία μαζί τους, αλλά και να καταστεί εκείνος ο απόλυτος ένοικος της οικογενειακής κατοικίας στο Ψυχικό. Οσο για τη μητέρα των παιδιών του; Ζητούσε εκείνη να φύγει από το σπίτι και να μετακομίσει στην πατρική της οικία! Οπως αναμενόταν, σύμφωνα τουλάχιστον με νομικούς κύκλους που έχουν γνώση του Οικογενειακού Δικαίου, κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, όπως και τελικά δεν έγινε.

Το δικαστήριο υποχρέωσε τον Μίνω Μάτσα να φύγει εκείνος άμεσα από το σπίτι του Ψυχικού, έχοντας βεβαίως, βάσει της απόφασης, το δικαίωμα να έχει προσωπική επικοινωνία με τα παιδιά του τρεις φορές την εβδομάδα σε συγκεκριμένες ώρες, όπως επίσης και σε συγκεκριμένα διαστήματα των εορτών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των θερινών διακοπών. Επίσης, όπως κρίθηκε, θα έχει λόγο μαζί με την Ολγα Κεφαλογιάννη σε ζητήματα που αφορούν την ανατροφή των παιδιών τους, όμως η υπουργός θα είναι εκείνη που θα διαμένει μαζί τους στο σπίτι του Ψυχικού. Να σημειωθεί ότι το εν διαστάσει ζευγάρι έχει καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το θέμα αυτό, η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2025. Μέχρι τότε ισχύουν όσα χθες αποφάσισε ο δικαστής που δίκασε τις αντίθετες αιτήσεις της Ολγας Κεφαλογιάννη και του Μίνω Μάτσα, αναφορικά με το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών τους και του ζητήματος της διαμονής τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα