Το φιάσκο Σταϊκούρα (και) στο υπ. Υποδομών!

Με μια επικοινωνιακού τύπου επίσκεψη στο γραφείο της Γεωργίας Αδειλίνη προσπάθησε να σκεπάσει το αδιανόητο χάος στους σιδηροδρόμους

Την απόλυτη προσωπική του αποτυχία επιχείρησε να κρύψει χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, με μια καθαρά επικοινωνιακού τύπου επίσκεψη στον Αρειο Πάγο. Την ώρα που δεν απαντά επί της ουσίας στις καταγγελίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» σε σχέση με τις απευθείας αναθέσεις του υπουργείου του οποίου προΐσταται σε εταιρία στην οποία εργάζεται η σύζυγός του, ο κ. Σταϊκούρας προσπάθησε να επιρρίψει σε οποιονδήποτε άλλον τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες του για την επικίνδυνη κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων. Και αυτό γιατί, 1,5 χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών, ο άνθρωπος που διορίστηκε στο κρίσιμο αυτό υπουργείο ώστε να συμμαζέψει το απερίγραπτο χάος, το οποίο θέτει σε κίνδυνο καθημερινά επιβάτες και εργαζομένους, ομολόγησε ότι αδυνατεί να το κάνει.

Στον Αρειο Πάγο

Ο κ. Σταϊκούρας πέρασε το κατώφλι του γραφείου της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, προκειμένου, όπως ανέφερε, να την ενημερώσει για «ανησυχητικά περιστατικά» τα οποία λαμβάνουν χώρα τελευταία στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εστίασε στο συμβάν με την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, αλλά και στο ίδιας φύσης περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους τον περασμένο Σεπτέμβριο. Για τα δύο συμβάντα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών φέρεται ότι ζήτησε από την κυρία Αδειλίνη την πλήρη διαλεύκανσή τους, παραδίδοντάς της μάλιστα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και ενημερώνοντάς την ότι έχει ήδη καταθέσει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για τα δύο τελευταία περιστατικά στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Υπενθυμίζεται πως τόσο για το συμβάν στη Δουκίσσης Πλακεντίας όσο και για αυτό στους Αγίους Αναργύρους έχουν παρέμβει αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και σε εξέλιξη βρίσκονται δυο διαφορετικές ποινικές έρευνες. Η χθεσινή συνάντηση του κ. Σταϊκούρα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αντικείμενο τους ελληνικούς σιδηροδρόμους και την ασφάλειά τους, είναι η δεύτερη κατά σειρά. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε συναντηθεί με την κυρία Αδειλίνη για το θέμα αυτό και τον περασμένο Απρίλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα ο υπουργός έδωσε άλλον έναν γύρο υποσχέσεων για τη βελτίωση της κατάστασης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά και επίμονα για την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών, ενώ ζήτησε από ΟΣΕ και Hellenic Train να αναλάβουν τις δικές τους πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.


Ν. Πλακιάς: Οι πολίτες να βγουν στους δρόμους

Ραγδαίες εξελίξεις προανήγγειλε για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τις ζωές τους στη «ματωμένη κοιλάδα». Οπως αποκάλυψε ο Νίκος Πλακιάς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται κρίσιμες απολογίες στο ανακριτικό κομμάτι!

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να βγουν στους δρόμους. «Οι αγκαλιές μας προς τους δικούς μας χάθηκαν για πάντα. Αυτές οι αγκαλιές που όλο αυτό το διάστημα γίνανε και δικές σας αγκαλιές θα σας χρειαστούν. Περιμένοντας και τις επόμενες ημέρες διότι θα έχουμε κρίσιμες απολογίες στο ανακριτικό κομμάτι, θα πρέπει να βγούμε στους δρόμους» έγραψε ο κ. Πλακιάς, ο οποίος έχασε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, εκτός από τις κόρες του, και την ανιψιά του.

Αμέσως μετά τόνισε: «Πρέπει να είστε όλοι εκεί, όχι για εμάς, αλλά για αυτές τις αγκαλιές. Αρχές Νοεμβρίου και περιμένοντας την κατάλληλη ημερομηνία σε συνεννόηση με τις άλλες οικογένειες θα σας ενημερώσουμε πού και πότε. Εσείς θα είστε η αιχμή του δόρατος. Χωρίς εσάς, δυστυχώς, θα είναι πολύ πιο δύσκολα όσο κι αν προσπαθήσουμε οι οικογένειες. Και γνωρίζετε ότι έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ. Χωρίς τις προσπάθειες των οικογενειών δεν θα γνωρίζατε τίποτα! Και αυτό το ξέρετε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα