Χρυσοχοΐδης: Θα μπει τέλος στην Greek Mafia

Ο υπουργός Προστασίας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι Αρχές θα συλλάβουν όλους όσοι κυριαρχούν στο οργανωμένο έγκλημα!

Αναφορά στην παραβατικότητα των ανηλίκων, στους «επαγγελματίες» που εμπορεύονται λαθραία καύσιμα και στα κυκλώματα που ενέχονται σε σοβαρά αδικήματα έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι αρμόδιες Αρχές θα καταφέρουν να φτάσουν στα ίχνη όσων κυριαρχούν στο οργανωμένο έγκλημα!

«Είμαστε σε καλό δρόμο όχι για να κλείσουν ορισμένα πρατήρια αλλά για να χτυπήσουμε στη ρίζα τη μαφία στα καύσιμα. Είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τον εισαγγελέα, γίνεται σε βάθος έρευνα με σκοπό να αποκαλυφθούν τα κυκλώματα που εμπορεύονται λαθραία καύσιμα ή εξαπατούν καταναλωτές με διάφορα λογισμικά» ανέφερε ο υπουργός σχετικά με τις εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα καύσιμα και συνέχισε: «Εχει σημασία να οργανώσουμε περαιτέρω τις δυνάμεις μας για να εξαφανίσουμε τους ηγέτες του οργανωμένου εγκλήματος. Θα αποκαλυφθούν όλοι που θέλουν να κυριαρχήσουν στο οργανωμένο έγκλημα με δολοφονίες. Είμαστε σε καλό δρόμο, με αφοσιωμένους αξιωματικούς και ανθρώπους ταγμένους στην υπηρεσία της χώρας. Δεν φοβάται η Αστυνομία τους μπράβους και τους εκβιαστές. Το αντίθετο, αυτοί φοβούνται καθώς κάθε ημέρα εξαρθρώνονται εγκληματικές ομάδες».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στη Μύκονο, υποστηρίζοντας πως κανείς από τους αστυνομικούς δεν θα φύγει μέχρι να διασφαλιστεί πως δεν θα έχουμε ξανά φαινόμενα μαφίας εκεί.

Εκνομες συμπεριφορές

Στον αντίποδα, όταν ρωτήθηκε για τους Ρομά και για την έκνομη συμπεριφορά που παρουσιάζουν διαρκώς, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Τι θα πει Ρομά; Δεν υπάρχουν Ρομά, είναι Ελληνες πολίτες». Εντούτοις, επεσήμανε πως καθημερινά γίνονται επιχειρήσεις, εξιχνιάζονται μεγάλες ληστείες, κλοπές μετάλλων και διαρρήξεις. «Θα επιβληθεί η νομιμότητα έναντι όλων» υπογράμμισε ο υπουργός. Σε ό,τι αφορά την παραβατικότητα των ανηλίκων, που έχει μετατραπεί σε μάστιγα το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε την πεποίθηση πως πρόκειται για ένα ανησυχητικό ζήτημα, αφού πλέον οι έφηβοι δεν μένουν στα χέρια, αλλά κάνουν χρήση ακόμη και αυτοσχέδιων όπλων.

«Πέρυσι το πρώτο 9μηνο είχαν συλληφθεί 7.400 ανήλικοι δράστες και φέτος έχουν συλληφθεί 10.600 ανήλικοι δράστες για το ίδιο διάστημα. Από αυτούς έχουν συλληφθεί 2.285 για κλοπές, 873 για ναρκωτικά, 800 για σωματικές βλάβες και 335 είχαν όπλο μαζί τους, πιστόλι, μαχαίρι, στιλέτο, σιδερογροθιά» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε συμμορίες, τώρα πέφτουν μαχαίρια και πιστόλια. Είναι ένα ζήτημα που θέλει διαχείριση στην πλατεία, στο σχολείο, στην κοινωνία». Κλείνοντας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπενθύμισε ότι, εκτός από τον αριθμό 10201, «σε λίγες ημέρες θα έχουμε μια νέα εφαρμογή, ένα panic button για ανηλίκους, ώστε να ενημερώνονται οι Αρχές μέσω του συστήματος GPS».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα