Ο γιατρός τώρα ρίχνει το φταίξιμο σε… χάκερ!

Ο παθολόγος χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ της νεκρής του μητέρας για να παίρνει αντιψυχωσικά φάρμακα που είχε συνταγογραφήσει

Σε… χάκερ ρίχνει το φταίξιμο για τα μπλεξίματά του με τον νόμο ένας παθολόγος από τη Γλυφάδα που κατηγορείται ότι κέρδισε 10.000.000 ευρώ μέσα σε μία δεκαετία από παράνομες συνταγογραφήσεις! Στην πιο κραυγαλέα περίπτωση από αυτές που ελέγχθηκαν το τελευταίο διάστημα από το «έξυπνο» λογισμικό της ΗΔΙΚΑ, διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός της Γλυφάδας, που έκλεβε τα ταμεία του κράτους, μέσα σε έναν μήνα συνταγογράφησε στη… νεκρή μητέρα του 221 διαφορετικά σκευάσματα σε ποσότητα 1.621 τεμαχίων, με όλες τις συνταγές να εκτελούνται στο ίδιο φαρμακείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παθολόγος χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ της γυναίκας για να παίρνει χιλιάδες αντιψυχωσικά φάρμακα που είχε συνταγογραφήσει, τα οποία στη συνέχεια «έσπρωχνε» σε φαρμακαποθήκες. Από εκεί, τα σκευάσματα έφευγαν στη «μαύρη» αγορά με προορισμό την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Οπως ανέφερε σχετικά το υπουργείο Υγείας, ο γιατρός κέρδιζε γύρω στα 400.000 ευρώ το δίμηνο, και γι’ αυτόν τον λόγο το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν διπλάσιο των εισπράξεων, δηλαδή 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ετησίως τα κέρδη από τις παράνομες συνταγογραφήσεις ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ, όμως το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως ο εν λόγω παθολόγος συνταγογραφούσε παράνομα τα τελευταία 10 χρόνια και είχε έσοδα που ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ!

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για να ελέγξει όλους τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, δηλαδή τον ίδιο τον γιατρό, τον φαρμακοποιό, τη φαρμακαποθήκη και τη φαρμακευτική εταιρία. Ο συγκεκριμένος γιατρός, πάντως, έχει εξαφανιστεί, με τους συναδέλφους του να μιλούν για έναν παθολόγο-φάντασμα. Ο ίδιος φέρεται ότι αντικρούει τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως άγνωστοι «χάκαραν» τους κωδικούς του στο σύστημα. Επισημαίνει, δε, ότι η μητέρα του έχει πεθάνει από το 2014 και πως είναι αδύνατον να συνταγογραφήσει κάποιος φάρμακα σε νεκρό.

Τέλος, ισχυρίζεται ότι έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του, ότι γνωρίζει για τη δράση κυκλώματος παράνομης εμπορίας φαρμάκων, ενώ παραδέχεται πως σχετίζεται με παλαιότερη υπόθεση συνταγογράφησης ψυχοτρόπου φαρμάκου σε χρήστη που βρέθηκε νεκρός, εξηγώντας ότι ο θάνατος δεν επήλθε από το φάρμακο, αλλά από την ενδοφλέβια χρήση ηρωίνης. Η υπερσυνταγογράφηση δημιουργεί μια υπέρβαση δαπάνης τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ τον χρόνο για τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε προχθές ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως τουλάχιστον 100 γιατροί έχουν εντοπιστεί να συνταγογραφούν περισσότερα φάρμακα από αυτά που επιτρέπονται από το σύστημα και έχουν ήδη προειδοποιηθεί με ενημερωτικά σημειώματα, στα οποία ξεκαθαρίζεται πως, αν δεν συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, θα τους επιβληθούν αυστηρές ποινές.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μιας παθολόγου σε Κέντρο Υγείας στη Μυτιλήνη, η οποία συνταγογράφησε 705 διαφορετικά σκευάσματα σε ποσότητα 1.818 τεμαχίων στον άνδρα της, στις δύο κόρες της και στον εαυτό της, και ενός καρδιολόγου στη Νέα Μηχανιώνα, που συνταγογραφούσε σε δύο αλλοδαπούς 500 διαφορετικά σκευάσματα σε ποσότητα 925 τεμαχίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα