Παίζουν την κολοκυθιά με φόντο το ραντεβού Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Το Μαξίμου περιμένει τηλεφώνημα. Η πρωτοβουλία είναι του πρωθυπουργού, λέει η Χ. Τρικούπη

Μια απίστευτη φαρσοκωμωδία βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη. Στο φόντο βρίσκεται μια συνάντηση που φέρεται ότι ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη (κεντρική φωτό) ο πρωθυπουργός, όταν του τηλεφώνησε, ως είθισται, την περασμένη Κυριακή το βράδυ, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με μια ακραία εκδοχή, που, αν ισχύει, δείχνει ότι ο Μητσοτάκης διαθέτει έστω κάποια αίσθηση «μαύρου χιούμορ», είπε στον αντίπαλό του: «Σε παρακολούθησα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήσουν βελτιωμένος σε σχέση με το 2021 και είχες αυτοκυριαρχία». Σύμφωνα με μια κάπως ηπιότερη και πιο συμβατική εκδοχή, δήλωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκλογική διαδικασία και πρόσθεσε ότι «είμαι της άποψης ότι πρέπει να τα λέμε», βρίσκοντας απολύτως σύμφωνο επ’ αυτού και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εκτοτε, το πράγμα βάλτωσε στην υπηρεσιακή ευγένεια των διατυπώσεων και καμιά πλευρά δεν κάνει το πρώτο βήμα για μια συνάντηση που θα έλιωνε τους πάγους. Το Μαξίμου δηλώνει ότι περιμένει τηλεφώνημα από τον Ανδρουλάκη. Κι ο τελευταίος απαντά ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό. Ετσι, για την ώρα ο διευθυντής του Κ. Μητσοτάκη, Στέλιος Κουτνατζής, και η διευθύντρια του γραφείου Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου, αναμένουν στο ακουστικό τους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί με κάθε τρόπο «να παρακολουθεί» το ΠΑΣΟΚ.

Στη Χ. Τρικούπη την ίδια ώρα έχουν αρχίσει οι δυσκολίες της επόμενης ημέρας. Ο Ανδρουλάκης, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει τη φήμη ανθρώπου που δρα γρήγορα, δεν δείχνει έτοιμος να μοιραστεί ακόμα «το καρπούζι» με τους συνυποψηφίους του. Κάποιες διαρροές, μάλλον από το δικό του περιβάλλον προερχόμενες, συντηρούν κλίμα αναμονής και επικείμενων αλλαγών. Δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι τέτοιο, λένε οι πληροφορίες. Γνωρίζοντας μάλιστα τον χαρακτήρα του, πολλοί από τώρα στοιχηματίζουν ότι θα σκεφτεί πολύ αν θα κάνει λίγο χώρο για άλλους συγκατοίκους στα κομματικά ρετιρέ. Οσο κι αν τα μηνύματα από συνυποψηφίους του έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στη Χ. Τρικούπη, ο Ανδρουλάκης έχει για την ώρα βάλει φραγή εισερχομένων κλήσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα