Ηρεμολόγιο Πέμπτης 17/10/2024

● Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς (κεντρική φωτό) είναι διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και αρθρογράφος της «δημοκρατίας». Καθένα από τα κείμενά του μπορεί και να εκληφθεί και σαν αντικλείδι, το οποίο ανοίγει κλειδαμπαρωμένα ντουλάπια με… σκελετούς και ένοχα μυστικά της εξουσίας.

● Να, για παράδειγμα, στο πρόσφατο άρθρο* του αποκαλύπτει ποια ήταν τα κίνητρα που ώθησαν «τα πλέον σημαντικά μέλη της ελληνικής διοίκησης» τη διετία του 1958-1960 να πουλήσουν την Κύπρο.

● Γράφει σχετικά ο κ. Κεφαλάς: «Αποκαλύψεις της ΜΙ5 για την περίοδο 1958-1960 στην Ελλάδα, σχετικά με την αποτροπή της Ενωσης με την Κύπρο, αναφέρουν: Η CIA στην Αθήνα επιδίδετο σε “παραγωγικές επιχειρήσεις”, η φύση των οποίων δεν μπορεί να αποκαλυφτεί, και επίσης διέπρεπε στον χρηματισμό των πλέον σημαντικών μελών της ελληνικής διοίκησης (Nigel West, The friends, Publisher Weidenfeld and Nicholson, London, 1988). Ποια ήταν τα “πλέον σημαντικά μέλη της ελληνικής διοίκησης” που εμισθοδοτούνταν από τη CIA μεταξύ των ετών 1958-1960, ώστε να αποτραπεί η Ενωση; Ολοι γνωρίζουμε ποια ήταν τα πλέον σημαντικά μέλη της ελληνικής διοίκησης εκείνη τη χρονική περίοδο».

● Στο ίδιο άρθρο γίνεται και μια σημαντική αναφορά στην επικαιρότητα, που αφορά το Μεσανατολικό: «Οι κομματικές νεολαίες ανεβαίνουν στα βουνά και υψώνουν την παλαιστινιακή σημαία, χωρίς την ελληνική δίπλα της. Στα δημαρχεία υψώνουν επίσης παλαιστινιακές σημαίες. Στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσκαλούνται στα συνέδρια του Ερντογάν. Δοθέντος, όμως, ότι ο τελευταίος είναι ο πραγματικός αρχηγός των τρομοκρατών της Χαμάς, θα μπορούσε κάποιος, βάσει της προϊστορίας των ελληνικών κομμάτων, να σκεφτεί: Είναι πολλά τα λεφτά της ΜΙΤ στην Ελλάδα».

● Τελικά, το άσμα «Για τα λεφτά τα κάνεις όλα» που τραγούδησε ο αξεπέραστος Αντύπας ήταν περισσότερο πολιτικό απ’ όσο του φαίνεται…

*Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ 

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα