Ν.Δ.: Φιάσκο το «μασάζ» του Θεοδωρικάκου!

Στο χθεσινό ραντεβού στη Βουλή οι «γαλάζιοι» βουλευτές στρίμωξαν άγρια τον υπουργό, θέτοντας επιτακτικά το θέμα της ακρίβειας

Δίχως τέλος τα «γαλάζια» ξεσπάσματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να ακούει τα εξ αμάξης από σειρά κυβερνητικών βουλευτών, στο νέο ραντεβού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή. Κατά πληροφορίες, στο χθεσινό τετ α τετ του υπουργού Ανάπτυξης, σειρά βουλευτών έθεσε επιτακτικά το θέμα της ακρίβειας, ανάμεσά τους ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις για τους εν εξελίξει ελέγχους στις 26 μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ σχολίασε πως από μόνο του το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους δεν αρκεί, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να δηλώνει ανοιχτός σε διά ζώσης τετ α τετ, καλώντας τον μάλιστα στο γραφείο του. Σύμφωνα ωστόσο με την ίδια πηγή ενημέρωσης, ο Γιώργος Βλάχος αρνήθηκε, λέγοντας πως οι απόψεις του είναι γνωστές και πως είναι ενήμερος και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, προέτρεψε τον υπουργό να ζητήσει από το Γραφείο του Πρωθυπουργού να του στείλουν τις προτάσεις του. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ζήτησε την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορίου, τονίζοντας πως δεν είναι σωστό σε καιρό τόσο μεγάλης πίεσης να έχουμε το θέμα των τιμών σε υπουργική υπερδομή με παράλληλα κι άλλα καθήκοντα. Ιδιαιτέρως αιχμηροί εμφανίστηκαν και άλλοι βουλευτές, όπως ο Γιάννης Οικονόμου, ο Γιάννης Παππάς και ο Βασίλης Υψηλάντης. Αυτό, πάντως, που συζητήθηκε εντόνως είναι πως η προσέλευση ήταν χαμηλή, καθώς περίπου 45 βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης έδωσαν το «παρών». «Υπήρξε παρά πολύ ουσιαστική συζήτηση, με πολλές σκέψεις και απόψεις που μου ήταν γνωστές, γιατί είχαμε συζητήσει με συναδέλφους. Θεμιτή η κριτική, γι’ αυτό μαζευτήκαμε» δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος αμέσως μετά το πέρας της συζήτησης και ερωτηθείς για την κριτική που του ασκήθηκε από τον Γιώργο Βλάχο.

Ο υπουργός, μάλιστα, υποστήριξε πως η επικοινωνία και η αλληλοενημέρωση με τους βουλευτές είναι συνεχής και πως, δεδομένου ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση, ζήτησε να υπάρξει η χθεσινή συζήτηση. Το νέο ραντεβού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα ήρθε σε συνέχεια των τετ α τετ της Νίκης Κεραμέως και του Αδωνη Γεωργιάδη, και στον απόηχο των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και για τη φαρμακευτική δαπάνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα