Περιορίστηκε η ζήτηση για τα στεγαστικά δάνεια

Μειώθηκε η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια στο γ’ τρίμηνο φέτος, ενώ έμεινε αμετάβλητη για τα επιχειρηματικά δάνεια και σχεδόν αμετάβλητη για τα καταναλωτικά, σύμφωνα με την έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων της ΤτΕ. 

Κατά το γ’ τρίμηνο του 2024, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τα νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2024. Οι συνολικοί όροι χορήγησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων παρέμειναν επίσης αμετάβλητοι. Τα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2024.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ζήτηση για τα στεγαστικά δάνεια μειώθηκε αφενός λόγω της αναμονής για τη μείωση επιπέδου των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφετέρου λόγω της στάσης αναμονής που τηρούν τα νοικοκυριά εν όψει της έναρξης εφαρμογής του επιδοτούμενου στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου II».

Η ζήτηση για τα καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη. Για το δ’ τρίμηνο του 2024, η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη, όπως και για τα καταναλωτικά δάνεια. Κατά το γ’ τρίμηνο του 2024, η αναλογία των αιτήσεων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα