ΣΥΡΙΖΑ: Ραντεβού για ξεκαθάρισμα στο συνέδριο (εάν γίνει)!

Η Κ.Ε. έφραξε τον δρόμο στον Κασσελάκη, που πέρασε στην αντεπίθεση καλώντας σε δημιουργία «κύματος δημοκρατίας»

Δεν φαίνεται να υπάρχει λύτρωση στο δράμα του ΣΥΡΙΖΑ… Η Κεντρική Επιτροπή το περασμένο Σάββατο έφραξε τον δρόμο στον Κασσελάκη, αποφασίζοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος. Αυτός, από την πλευρά του, επιμένοντας να περιφρονεί τις κομματικές αποφάσεις, δίνει ραντεβού στο επικείμενο συνέδριο- αν ποτέ γίνει…- και οργανώνει, κατά τα αμερικανικά πρότυπα, «πορτοκαλί κίνημα» καλώντας σε δημιουργία ενός «κύματος δημοκρατίας»…

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Η πλειονότητα των οπαδών του, όπως άλλωστε κι ο ίδιος, είναι πρόδηλο ότι δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Ομως, θέλει να βάλει στο χέρι, όπως του καταλογίζεται από τους ρεαλιστές, το ταμείο της Κουμουνδούρου για να έχει την πολυτέλεια να ηγείται σε ένα «μικρό δικαιωματικό κόμμα», σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, με κρατικούς όμως πόρους. Ο άνθρωπος αυτός, παρατηρεί στη «δημοκρατία» σημαίνον στέλεχος, «δηλώνει αριστερός και δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον Μπελογιάννη από τον Πλουμπίδη…».

Οι «87»

Σε άλλο μήκος, η πλειοψηφία των «87» υποστηρίζει ότι, μετά την απόφαση του περασμένου Σαββάτου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τους λογαριασμούς του με τον «κομήτη του Μαϊάμι». Στην πραγματικότητα, οι σοβαροί αναγνωρίζουν ότι η απόφαση αποκλεισμού είναι δυνατόν να ανατραπεί στο προσεχές συνέδριο, που έχει οριστεί για το τριήμερο 8-10 Νοεμβρίου, αν ο συσχετισμός ευνοεί τον Κασσελάκη. Αυτός είναι και ο λόγος που ιστορικά στελέχη σημειώνουν, μιλώντας στη «δημοκρατία», ότι αυτό που προέχει το επόμενο διάστημα είναι η μάχη στις οργανώσεις μελών για την εκλογή συνέδρων και τη διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών με σκοπό την οριστική ήττα Κασσελάκη. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο τέως, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό του, με διαδικτυακή ανάρτηση έκανε λόγο για ένα γεγονός «πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου» και «σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς».

«Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος» είπε, σε πείσμα της κομματικής νομιμότητας, καλώντας στους οπαδούς του να γίνουν «ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς». Από την πλευρά της, η Κεντρική Επιτροπή περιορίστηκε να σημειώσει ψυχρά ότι «όσοι και όσες, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν σέβονται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, όπως για παράδειγμα τις πρόσφατες με την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου και την έκπτωσή του από τη θέση του προέδρου, εκτοξεύουν συκοφαντίες εναντίον του κόμματός τους και φτάνουν στο σημείο να κινούνται με εξώδικα απέναντι στα συλλογικά όργανα του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι/ες πρόεδροι».

Η Κ.Ε. στην απόφασή της καταδικάζει απερίφραστα τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη και τονίζει ότι «η διαρροή δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη γραμματέα της Κ.Ε. ούτε με τα όργανα του κόμματος». Παράλληλα, χαρακτηρίζει το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη «πράξη πρωτοφανή στα χρονικά της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντίθετη με τις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων. Είναι μια κίνηση απολύτως απαράδεκτη, και επιστρέφεται ως τέτοια στον αποστολέα».


Χωρίς φρένα προς ακόμα μία διάσπαση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα, όπως διαπιστώνεται, οδηγείται σε ακόμα μία-και μάλλον την τελευταία- διάσπαση. Στην πλειοψηφία κυριαρχούν σκέψεις αναβολής του συνεδρίου -υπάρχει συγκεκριμένος οδικός χάρτης- και, από την άλλη, όπως λένε στελέχη του Κασσελάκη, σαν την άγνωστη μέχρι χθες βουλευτή Γιώτα Πούλου, αυτά θα πρέπει να αποφασιστούν με εσωκομματικό δημοψήφισμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα