Σοκ! Αποφυλάκιση-σκάνδαλο

Αλβανός συνελήφθη ξανά την Παρασκευή με όπλα και εκρηκτικά, αφού είχε αφεθεί ελεύθερος το 2015, παρόλο που του είχαν επιβληθεί ισόβια δεσμά για υπόθεση ναρκωτικών το 2008

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη πρέπει να προκαλέσει η υπόθεση του 39χρονου σεσημασμένου Αλβανού που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή με όπλα και εκρηκτικά στην οδό Σωκράτους. Αν και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών από το 2008, αφέθηκε ελεύθερος επτά χρόνια αργότερα, το 2015, συνεχίζοντας ανενόχλητος την εγκληματική δράση του, ενώ φέρεται ότι είναι ψηλά στην ιεραρχία στην αποκαλούμενη Greek Mafia.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός θα πρέπει να εξετάσει το σκεπτικό των δικαστών που άφησαν ελεύθερο τον επικίνδυνο ισοβίτη, διατάσσοντας τη διενέργεια έρευνας με απτά αποτελέσματα, τα οποία θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν για να λάμψει η αλήθεια και να μην υπάρχει καμία σκιά για πράξεις ή παραλείψεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Ο 39χρονος σεσημασμένος Αλβανός κακοποιός κυκλοφορούσε ελεύθερος μέχρι την περασμένη Παρασκευή, όταν συνελήφθη μαζί με την 33χρονη συμπατριώτισσα σύντροφό του μέσα σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στην οδό Σωκράτους. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του άνδρα ένα πιστόλι και μια τσάντα που περιείχε δύο αντικείμενα που έμοιαζαν με πλαστική εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, καθώς και πυροκροτητές. Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών το οποίο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για εκρηκτικά.

Δίωξη για κακούργημα

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών υλών, από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία και το πλημμέλημα της παράνομης οπλοφορίας κατά συναυτουργία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί και να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα ευρήματα. Στους αστυνομικούς το ζευγάρι από την Αλβανία απέφυγε να πει οτιδήποτε για την προέλευση ή τον αποδέκτη των εκρηκτικών.

Στο κινητό τηλέφωνο του 39χρονου προέκυψαν επαφές με άτομα που φέρεται ότι είναι ψηλά στην ιεραρχία εκβιαστικών ομάδων της λεγόμενης Greek Mafia. Οι αστυνομικοί που διενεργούν την προανάκριση δεν αποκλείουν ο 39χρονος να ήταν «ενοικιαζόμενος βομβιστής», που δρούσε για λογαριασμό εκβιαστικών ομάδων. Μεταξύ άλλων ερευνάται το ενδεχόμενο να ήταν μεταφορέας όπλων και εκρηκτικών προς τους πελάτες τους.

Ο 39χρονος Αλβανός, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών το 2008, είχε αποφυλακιστεί το 2015, αλλά συνέχιζε τη δράση του συμμετέχοντας σε εγκληματικές οργανώσεις και υποθέσεις εκβιάσεων και πιθανότατα βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα. Μετά την αποφυλάκισή του απασχόλησε για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενδοοικογενειακή βία, κλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ. Εκτός από την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία είχε καταδικαστεί σε ισόβια, είχε συλληφθεί 12 φορές από αστυνομικούς διάφορων υπηρεσιών της χώρας μας. Και όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα