Βόλος: Σύγχρονος «Ρασπούτιν» κάνει ιερές… μπίζνες!

Ο «Ποιμένας» όπως, αυτοαποκαλείται, εξαπατά πιστούς που σπεύδουν για… ξεμάτιασμα και την «ευλογία» του

Σάλος έχει ξεσπάσει στον Βόλο με ρασοφόρο ο οποίος αυτοαποκαλείται Ποιμένας και έχει κατασκευάσει παράνομα ένα ναΰδριο αλλά και δωμάτια Airbnb, χωρίς καμία άδεια, εξαπατώντας ανυποψίαστους πιστούς που σπεύδουν για… ξεμάτιασμα αλλά και την «ευλογία» του με το αζημίωτο.

Οι μπίζνες που έχει ξεκινήσει ο σύγχρονος «Ρασπούτιν» έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, που εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των πιστών στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία για τη δραστηριότητα του «Ιερομόναχου Ποιμένα» που λειτουργεί ένα παράνομο «ναΐδριο», αφιερωμένο υποτίθεται στον Αγιο Κυπριανό, χωρίς να έχει καμία σχέση με την κανονική Εκκλησία.

Η τοπική Εκκλησία καλεί τους πιστούς να αποφεύγουν κάθε συναναστροφή με τον συγκεκριμένο «ψευτοϊερέα», προειδοποιώντας ότι η συνέχιση επαφών μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτατες πνευματικές πλάνες. Η μητρόπολη εξέδωσε την ανακοίνωση, καθώς υπήρξαν πληροφορίες πως ο «μαϊμού» ιερομόναχος προετοιμάζει μέσα στις επόμενες ημέρες θρησκευτική πανήγυρη στη μνήμη του Αγίου Κυπριανού, τον οποίο όμως η Εκκλησία έχει ήδη γιορτάσει την 1η Οκτωβρίου.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες σε βάρος του «μαϊμού» ιερωμένου, ο οποίος έχει αρχίσει την ανέγερση οικοδομής για να νοικιάζει, όπως λέει, δωμάτια στους πιστούς, ενώ άλλοι πληρώνουν από 500 έως 800 ευρώ για ένα ξεμάτιασμα. Εξάλλου, έφτασε στο σημείο να προχωρά σε «εξομολογήσεις» γυναικών σε κοινή θέα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τον άκουσαν βροντόφωνα να εκθέτει γυναίκες τις οποίες είχε εξομολογήσει προηγουμένως. Ο ρασοφόρος είχε προκαλέσει την εκκλησιαστική κοινότητα και το ποίμνιο και στο παρελθόν, όταν δρούσε στην Παιανία, με τη Μητρόπολη Λαυρεωτικής να τον χαρακτηρίζει «λύκο με ένδυμα προβάτου», όταν εμφανίστηκε σε μαγειρική τηλεοπτική εκπομπή αλλά και ως… πρωταγωνιστής ροζ βίντεο, φορώντας καλογερικό σκουφί και σκανδαλίζοντας.

Στο φως καταγγελίες

Οταν οι πιστοί απομακρύνθηκαν από τον ρασοφόρο από την Αττική, τότε αυτός πήγε στη Νέα Ιωνία του Βόλου για να βρει νέα θύματα. Σύμφωνα με καταγγελίες που έφερε στο φως η τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος», εξαπατά ανυποψίαστους πιστούς, οι οποίοι πληρώνουν από 500 έως 800 ευρώ για την… ευλογία της Παναγίας ή για να τους διαβάσει μία ευχή για μάγια. «Μαζεύει κόσμο, ενώ κατά καιρούς έχουμε δει να έρχονται με λεωφορείο και από άλλα μέρη της περιφέρειας, προκειμένου να τους διαβάσει δήθεν ευχές για το κακό μάτι, να κάνει εξορκισμούς, ενώ υποστηρίζει ότι είναι ενορατικός, μπορεί, δηλαδή, να προβλέπει το μέλλον με τη χάρη της Παναγίας» καταγγέλλει άνθρωπος που έχει επισκεφτεί το ναΰδριο.

Στο… στόχαστρο του «μαϊμού» ιερωμένου έχουν βρεθεί και ηλικιωμένοι, τους οποίους προσπαθεί να πείσει να προχωρήσουν σε δωρεές ακινήτων στη μνήμη του Αγίου Κυπριανού στο παράνομο ναΰδριο που έχει κατασκευάσει κοντά στη συνοικία του Αγίου Γερασίμου, χωρίς πολεοδομική άδεια. Δίπλα από την εκκλησία έχει φτιάξει δωμάτιο με κρεβάτια καλυμμένα με ροζ και λευκά σκεπάσματα, ενώ επόμενος στόχος του είναι να αυξήσει τα δωμάτια και να τα ενοικιάσει για βραχυχρόνια μίσθωση αλά Airbnb σε όσους πιστούς θέλουν να επισκεφτούν το ναΰδριο. Για… διαφημιστικούς λόγους το εκκλησάκι διαθέτει σελίδα στα social media, όπου αναφέρεται πως αποτελεί μετόχι της Μονής Μυρελαίου Ευβοίας.Μάλιστα, επιχειρήθηκε να εμφανιστεί πως ανήκει στον αυτοανακηρυχθέντα Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετο, όμως διαψεύστηκε. Παράλληλα, διοργανώνει πανηγύρια με δήθεν θαυματουργά λείψανα, με πλήθη ανυποψίαστων πιστών να σπεύδουν για να πάρουν την… ευλογία τους.


Παπα-τηλεμάγειρας στο «Κάτι ψήνεται», με γυρίσματα σε μοναστήρι!

Ο πολυμήχανος ρασοφόρος είχε φτάσει στο σημείο να συμμετάσχει το 2013 στην τηλεοπτική εκπομπή «Κάτι ψήνεται», με τα γυρίσματα να γίνονται μέσα σε μοναστήρι στην Παιανία. Η εκπομπή του Alpha, που υπάρχει στο YouTube, έδειχνε τον μοναχό να μαγειρεύει θαλασσινά, χρησιμοποιώντας κοροϊδευτικά χριστιανικές ρήσεις από το ιερό μυστήριο του γάμου. «Παντρεύεται ο δούλος του Θεού χταπόδι, τη δούλη του Θεού γαρίδα» ανέφερε ενώ μαγείρευε στην τηλεοπτική εκπομπή και ονόμαζε πιάτα που είχε μαγειρέψει ως «ο μόσχος ο σιτευτός» και ως «ο αμνός του Θεού σε λευκή γαλήνη».

Σε άλλο σημείο της εκπομπής τραγουδούσε το άσμα «Αν είναι να κολαστώ», ενώ έφτιαχνε γαλακτομπούρεκο. Ο αυτοαποκαλούμενος «πατέρας Ποιμένας» είχε αναφέρει και… γνωμικά όπως «αν ήταν η ζήλια ψώρα, θα είχε γεμίσει όλη η χώρα», ενώ έδωσε… ευχές όπως «μπα, που να σου κάτσει στον λαιμό», «καλά σαράντα να ‘χεις»! Επίσης, τραγούδησε το άσμα της Αντζελας Δημητρίου «Κάνε στην άκρη να περάσω, απόψε θα σε ξεπεράσω» και έδωσε στιλιστικές συμβουλές για σκουλαρίκια. Στην ίδια εκπομπή είχε εμφανιστεί και η τραγουδίστρια Εφη Θώδη, η οποία τραγούδησε την «Προσευχή» της και το «Δεν σου κάνω τον άγιο» μέσα στη μονή Μυρελαίου, στην Παιανία!

Η προβολή της εκπομπής προκάλεσε τότε την παρέμβαση του μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει, με εγκύκλιό του που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», τους ρασοφόρους της Ιεράς Μονής Μυρελαίου «λύκους με ένδυμα προβάτου». «Ούτε έξω από το μοναστήρι μην περνάτε» προειδοποιούσε η σχετική εγκύκλιος. Η τηλεοπτική του εμφάνιση είχε προκαλέσει και την παρέμβαση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος διερωτήθηκε «ποιος ιεράρχης και πώς χειροτόνησε τον Ποιμένα, αφού δεν είναι αρτιμελής (σ.σ.: δεν έχει δεξί χέρι), καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει τους ιερούς κανόνες», επισημαίνοντας ότι «η ψυχική υγεία του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι σίγουρα κλονισμένη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα