Λεφτά σε… συντοπίτες δίνει ο Παναγιωτόπουλος

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μοιράζει χρήματα σε φίλους που βαφτίζει «συμβούλους», όπως ο Εμμανουήλ Κελαϊδάκης

Λεφτά του υπουργείου σε εκλεκτούς από την εκλογική του περιφέρεια μοιράζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, και μάλιστα για… αέρα κοπανιστό, τον οποίο, όπως φαίνεται, του προσφέρει απλόχερα ο Καβαλιώτης Εμμανουήλ Κελαϊδάκης, που δηλώνει πως βιοπορίζεται προσφέροντας προσωπικά ή μέσω εταιριών του συμβουλευτικές υπηρεσίες.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα δημοσιεύτηκε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) σύμβαση απευθείας ανάθεσης με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών συμβούλων για τις αρμοδιότητες συντονιστικού φορέα της παρ. 6 του άρθρου 71 του Κανονισμού (Ε.Ε.) 2021/1060, που ασκεί η ΕΥΣΥΔ-ΜΕΥ», ύψους 32.240 ευρώ (με ΦΠΑ). Το κονδύλι αυτό, που έχει εγκριθεί για τον κ. Κελαϊδάκη βέβαια, έχει βγει από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού & Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (ΕΥΣΥΔ-ΜΕΥ) του υπουργείου, και υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Μανώλη Λογοθέτη.

Η ευφάνταστη δικαιολογία για την ανάγκη της συγκεκριμένης παροχής, όπως τουλάχιστον επιχειρείται να δοθεί στη σχετική σύμβαση, είναι πως ο προϊστάμενος της ΕΥΣΥΔ-ΜΕΥ έχει ανάγκη συμβουλές για την υποστήριξη αρμοδιοτήτων που προκύπτουν από Ευρωπαϊκό Κανονισμό (2021/106). Δηλαδή, περιγράφεται πως θα πληρώσουμε κάποιον για να κρατά το χέρι σε κάποιον που κάνει αέρα σε κάποιον άλλον… Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο κ. Κελαϊδάκης είναι ένας από τους ανθρώπους που περιβάλλουν τον κ. Παναγιωτόπουλο στην εκλογική του περιφέρεια, και ως εκ τούτου και σήμερα στο υπουργείο. Δεν είναι τυχαίο πως ο «σύμβουλος» αφιερώνει εδώ και καιρό σχεδόν το σύνολο σελίδας που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή των δράσεων και των συνεντεύξεων του κ. Παναγιωτόπουλου.

Το συγκεκριμένο κονδύλι, μάλιστα, φαίνεται πως αφορά τις προσωπικές υπηρεσίες/συμβουλές του κ. Κελαϊδάκη, αφού έχει βγει στον δικό του ΑΦΜ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μετέχει και σε συμβουλευτική εταιρία (Real Development E.E.), στην οποία είναι και διαχειριστής. Δηλώνει ακόμη ιδιοκτήτης της εταιρίας Business Process Development, μέσω της οποίας έχει πάρει και στο παρελθόν δουλειά από το Δημόσιο, αλλά και σύμβουλος στην Εναλλακτική Ενέργεια Α.Ε., η οποία ειδικεύεται στα φωτοβολταϊκά. Στη μετοχική σύνθεση της «Εναλλακτική Ενέργεια Α.Ε.» αναφερόταν μάλιστα κάποια χρονική στιγμή (άγνωστο εάν είναι ακόμη) και το όνομα «Εμμανουήλ Κελαϊδάκης», αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τον ίδιο ή για συγγενικό του πρόσωπο. Οπως δεν είναι ξεκάθαρο και αν ο Εμμανουήλ Κελαϊδάκης, που χρηματοδότησε το 2019 τη Νέα Δημοκρατία με 20.000 ευρώ, προέρχεται από την ίδια οικογένεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα