Τέλος σε νυχτερινό και πράσινο τιμολόγιο

Αλαλούμ με το ηλεκτρικό ρεύμα: καταργούν τα πολυδιαφημισμένα… χρώματα και επιδίδονται σε νέα πειράματα. Οι χρεώσεις ανά μέρες και ώρες

Νέα πειράματα με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε χθες ότι καταργούνται τόσο το νυχτερινό ρεύμα όσο και το πράσινο τιμολόγιο, το οποίο πριν από έναν χρόνο προωθούσε η κυβέρνηση, με τους περισσότερους πολίτες να το επιλέγουν, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο υπουργός!

«Τα πράσινα τιμολόγια τελειώνουν ως θεσμική ρύθμιση στο τέλος του έτους. Θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό – τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε ανακοινώσεις» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, εξηγώντας ότι θα πρέπει οι καταναλωτές να επιλέξουν ένα νέο «χρωματιστό» τιμολόγιο ρεύματος. Παράλληλα, ετοιμάζεται ένα δυναμικό τιμολόγιο, το πορτοκαλί, το οποίο θα αφορά αρχικά μόνο τις επιχειρήσεις. Σχετικά με το νυχτερινό τιμολόγιο, ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι θα δώσει τη θέση του σε ένα διζωνικό τιμολόγιο. «Η μία ζώνη θα είναι η μεσημεριανή και η άλλη θα είναι τα Σαββατοκύριακα» σημείωσε, ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για αυτό. Οπως είπε, αυτή τη στιγμή έχει μείνει ένα «απομεινάρι» φτηνού ρεύματος.

«Το νυχτερινό ρεύμα χορηγούνταν από την τότε ΔΕΗ τις νυχτερινές ώρες, που δεν υπήρχε ζήτηση. Πλέον, με τις ΑΠΕ, το φτηνό ρεύμα το έχουμε το μεσημέρι όταν λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά και τα Σαββατοκύριακα, προπαντός Κυριακές. Εχει νόημα να μετακινήσουμε τη ζήτηση εκεί που υπάρχει φτηνή τιμή. Αντί να έχουμε νυχτερινό τιμολόγιο, θα πάμε σε δύο ζώνες, μία τα μεσημέρια και μία όλο το Σαββατοκύριακο. Η βασική ώρα που έχουμε φτηνές τιμές είναι από τις 10.00 μέχρι τις 15.00. Το Σαββατοκύριακο υπάρχει χαμηλή ζήτηση» είπε ο κ. Σκυλακάκης. Ερωτηθείς για τις τιμές ρεύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως τις πρώτες δέκα μέρες του Οκτωβρίου οι τιμές ρεύματος έχουν υποχωρήσει και οι ΑΠΕ πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές. «Η εκτίμησή μου είναι ότι στους επόμενους μήνες και στα επόμενα χρόνια οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα πέφτουν, διότι μπαίνουν τεράστιες ποσότητες εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ τα επόμενα τρία χρόνια. Η αύξηση αυτή θα μας επιτρέψει να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα. Η βασικότερη εξάρτηση της χώρας είναι ότι εισάγει από ξένες χώρες ορυκτά καύσιμα, που είναι πανάκριβα» σχολίασε ο κ. Σκυλακάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα