Ηρεμολόγιο Πέμπτης 10/10/2024

● Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Συνέδεσε δηλαδή, οριστικά και αμετάκλητα, το όνομά του με τη μεγαλύτερη εθνική υποχώρηση που έγινε μετά το όνειδος των Ιμίων.

● Μετά τη λήξη της προεδρίας του δείχνει να έχει «αποδεσμευτεί» από τον βραχνά της διατήρησης των αποστάσεων από την αλήθεια, που πάντοτε επιβάλλει η εξουσία, και τα λέει ωραία και πατριωτικά.

● Να, όπως για παράδειγμα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδος, όπου δήλωσε ότι «δεν θα περάσει» από τη Βουλή νομοσχέδιο με υποχωρήσεις στο Αιγαίο.

● Για την ακρίβεια, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

● Ερώτηση: Αν έρθει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα περιέχει υποχωρήσεις όπως για τις βραχονησίδες ή για το συνυποσχετικό, τι θα γίνει;

● Απάντηση Προκόπη Παυλόπουλου: «Δεν θα περάσει! Ευτυχώς υπάρχει η Βουλή. Διότι υπάρχουν Ελληνες βουλευτές. Και πιστεύω ότι προηγουμένως η ίδια η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο,τι είναι να περάσει από τη Βουλή δεν θα περάσει».

● Το «!No pasaràn¡» του Προκόπη Παυλόπουλου αναφορικά με τις υποχωρήσεις στο Αιγαίο είναι μεν δυνατό, αλλά ακούγεται κάπως τζούφιο. Αν δεν είχε πει το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη ισχύ και κύρος οι εκτιμήσεις του.

● Φυσικά, στα παραπάνω υπάρχει αντίλογος: Οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας δεν έχουν εξουσίες, δεν νομοθετούν, δεν αποφασίζουν για τη σύναψη ή όχι συμφωνιών με άλλα κράτη και συμμαχίες κρατών.

● Σαφέστατα και δεν έχουν πολλές εξουσίες οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Εχουν όμως την εξουσία να παραιτηθούν όταν τους ζητείται να υπογράψουν κάτι κατάπτυστο.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα