Τέμπη: Ωμή παρέμβαση από τον υπόδικο!

Από τον περασμένο Ιούλιο είναι υπόδικος για το μπάζωμα των Τεμπών, για το οποίο ανέλαβε επίσημα και κατ’ ουσίαν την ευθύνη με κατάθεσή του τον Ιανουάριο.

Αμέσως μετά την κατάθεση στον ανακριτή αναβαθμίστηκε (!) από την Πυροσβεστική. Κι όμως, ο Ευάγγελος Φαλάρας επιδιώκει διαρκώς και όλως περιέργως, επειδή είναι άμεσα εμπλεκόμενος και υπό ποινική δίωξη, να μπερδεύεται στην υπόθεση.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Τώρα, εκμεταλλευόμενος τα γαλόνια, ζητεί με υπηρεσιακό σημείωμα εξηγήσεις για την αποκαλυπτική έρευνα της Anubis, με νέα ευρήματα για την έκρηξη, που έφερε στο φως η «δημοκρατία» στις 3 Οκτωβρίου. Την έκθεση της Anubis με τα εκπαιδευμένα σκυλιά υπογράφει ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, εν ενεργεία αρχιπυροσβέστης, κατόπιν εντολής του εφέτη ανακριτή Λάρισας Σωτήρη Μπακαΐμη.

Ομως, κατά τον Φαλάρα υπάρχει… θέμα. Με προχθεσινό του έγγραφο, δηλαδή μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας», ζητεί από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής να μάθει «αν είναι νόμιμη η επίκληση βαθμού και ιδιότητας από τον υπογράφοντα την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, καθώς επίσης κι αν του έχει χορηγηθεί σχετική άδεια». Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιον λόγο ο Φαλάρας ως γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας εγείρει ζήτημα για αρχιπυροσβέστη που ανήκει στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής. Το δεύτερο είναι ότι για τον Φαλάρα υπάρχει πρόβλημα μόνο για την έρευνα στα Πηγάδια, δηλαδή στο οικόπεδο Πανδρεμένου, την άνοιξη του 2024. Ο Αλεξανδρής, όμως, έκανε έρευνα και στο Κουλούρι το 2023. Εκεί δεν… ενοχλήθηκε ο υπόδικος;

Το μπάζωμα

Στον Φαλάρα έχει ασκηθεί από τον Ιούλιο ποινική δίωξη ως τότε συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας, για πράξεις που αφορούν το μπάζωμα, με αποτέλεσμα κρίσιμα στοιχεία να χαθούν και να αλλοιωθεί ο τόπος του εγκλήματος, όπως και για παράβαση καθήκοντος. Ο Φαλάρας όχι μόνο ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, αν και διώκεται για ένα τόσο βαρύ αδίκημα σε μια πολύκροτη υπόθεση με 57 νεκρούς, αλλά στο μεταξύ έχει… αναβαθμιστεί κιόλας. Με βαθμό εξουσίας τέτοιο που να κάνει παρέμβαση ζητώντας… εξηγήσεις για ερευνητή της Anubis στα συντρίμμια.

Ο Καρδιτσιώτης Φαλάρας στην ένορκη κατάθεσή του στις 10 Ιανουαρίου 2024 παραδέχθηκε επί λέξει ότι το μοιραίο βράδυ «Από τις μπουλντόζες ζητήσαμε (σ.σ.: ως συντονιστικό της Πυροσβεστικής) να καθαρίσουν τον περιβάλλοντα χώρο, τον χώρο γύρω από την επιχειρησιακή δράση του ατυχήματος, από χόρτα, θάμνους και λάσπες». Και συνέχισε: «Η διαμόρφωση του χώρου έπρεπε να γίνει». Αυτή η κατάθεση αξιοποιήθηκε στο έπακρο επικοινωνιακά από το ανακουφισμένο Μαξίμου και τον Αγοραστό προκειμένου να φορτωθεί η ευθύνη μόνο στην Πυροσβεστική. Ο Φαλάρας έκανε κατόπιν κάποιες δηλώσεις δυσφορίας, αλλά η κατάθεσή του είχε «μιλήσει» πολύ… καλύτερα. Εντεκα μέρες μετά την κατάθεση ανακοινώθηκε ότι ο Φαλάρας αναβαθμίζεται σε γενικό επιθεωρητή Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα