Έγκυρες πηγές: Η υπόσχεση του Κυριάκου στον Τασούλα που περιμένει ανταπόδοση

➜ Υποχρέωση στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα (κεντρική φωτό) έχει ο πρωθυπουργός από την εποχή της αναθεώρησης του Συντάγματος του 2019 που άρχισε επί ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος θεωρεί, ελπίζει, πιστεύει ότι θα του την «ξεπληρώσει». Ευχόμαστε «μακάρι», θα είναι καλός Πρόεδρος ο Ηπειρώτης, αλλά μάλλον δεν ξέρει τους πρίγκιπες και τους πορφυρογέννητους. Αυτοί δεν χρωστούν ποτέ σε κανέναν τίποτε.

➜ Εις τι συνίσταται η «υποχρέωση»; Οπως φαίνεται να διηγήθηκε στην «Καθημερινή» ο κύριος Τασούλας, εκείνος έπεισε τον Κυριάκο ως αρχηγό της αντιπολίτευσης να ψηφίσει τη διάταξη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να περιληφθεί στις αναθεωρητές της επόμενης Βουλής καθώς πλείονες συνταγματολόγοι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν δεσμεύεται από το περιεχόμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και ότι μετά τις εκλογές που θα κέρδιζε η Ν.Δ. θα μπορούσε να τη διαμορφώσει όπως θέλει.

➜ Ετσι κι έγινε. Η νέα διάταξη που ψηφίστηκε μετά τις εκλογές του 2019 αποσυνέδεσε την εκλογή Προέδρου από τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και επιτρέπει εφεξής την εκλογή Προέδρου μόνο από ένα κόμμα με απλή ή σχετική πλειοψηφία. Ο κύριος Τασούλας ονειρεύεται τον εαυτό του στον θώκο με χρήση της διάταξης που έγραψε με τα χεράκια του. Αν συμβεί, ο θεός της πολιτικής πάει να πει ότι έχει μεγάλα κέφια. Για να δούμε όμως. Πορφυρογέννητοι, είπαμε. Ποτέ δεν ξέρεις.

Κ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα