Γονείς 14χρονου: Πήγε βόλτα, όχι για παρκούρ

Ο έφηβος νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, μετά την πτώση του στο κενό από ταράτσα το περασμένο Σάββατο

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι γονείς του 14χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την πτώση του στο κενό από ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας στον Εύοσμο το περασμένο Σάββατο. Οι δυο τους αρνούνται κατηγορηματικά πως το παιδί έκανε παρκούρ, ενώ υποστηρίζουν πως είχε πάει στην οικοδομή μαζί με τους φίλους του για βόλτα.

«Ο γιος μου πήγε σε αυτή την οικοδομή μαζί με άλλους 2-3 φίλους του για βόλτα. Δεν πήγε για να κάνει παρκούρ, που έχουν πει. Πήγε να περπατήσει. Δεν είναι αθλητικός τύπος, δεν μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα. Ούτε παρκούρ έκανε ούτε δέχτηκε κάποια πρόκληση» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 14χρονου και συνέχισε: «Στο σημείο υπήρχε ένα πλεξιγκλάς που δεν ήταν σωστή η κατασκευή του και πάνω του είχε χώματα και δεν φαινόταν καλά. Δεν το είδε και έπεσε μέσα. Ευτυχώς, το έδαφος ήταν καθαρό, δεν είχε αντικείμενα και δεν χτύπησε πιο σοβαρά το κεφάλι του». Από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού επεσήμανε πως πριν από το ατύχημα ο 14χρονος τής είχε τηλεφωνήσει προκειμένου να την ενημερώσει πως θα πάει μια βόλτα.

«Είμαστε διαλυμένοι. Δεν με χωράει το σπίτι μου, θέλω να είμαι εδώ στο παιδί μου. Πριν γίνει το κακό με είχε πάρει τηλέφωνο. ”Μαμά”, μου λέει, ”πάω μια βόλτα, δεν θα αργήσω”. Μετά μάθαμε τι έγινε. Το παιδί μου δεν έχει σχέση με παρκούρ» επεσήμανε φανερά συντετριμμένη η γυναίκα, τονίζοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συνέβη. Ευχαριστώ πολύ όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση. Το μόνο που θέλω είναι να γίνει καλά».

Την ίδια ώρα το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, με γιατρούς και νοσηλευτές να βρίσκονται συνεχώς από πάνω του. Παρά το γεγονός ότι στην αρχή φαινόταν ότι ο ανήλικος δεν υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την πτώση των 12 μέτρων, χθες οι γιατροί εντόπισαν ένα αιμάτωμα στο κεφάλι του κι έτσι κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Συγκεκριμένα, νευροχειρουργοί επανεκτίμησαν την κατάστασή του και τελικά πραγματοποίησαν την επέμβαση δίχως επιπλοκές.

Υπενθυμίζεται πως ο έφηβος βρέθηκε στον φωταγωγό από την ταράτσα πολυκατοικίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο. «Εκείνη την ώρα βρισκόμουν στο μπάνιο. Ακουσα τα γυαλιά να σπάνε και τον δυνατό θόρυβο. Ανοιξα το παράθυρο του φωταγωγού και είδα το παιδί πεσμένο κάτω, σε άσχημη κατάσταση. Του μιλούσα, του έλεγα να μη φοβάται. Δε ξέρω αν καταλάβαινε. Τρομάξαμε πάρα πολύ. Είδα ένα παιδί μπροστά μου έτσι. Προσπαθούσε να αναπνεύσει, να πάρει ανάσα» ανέφερε ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος έτρεξε για να βοηθήσει τον ανήλικο μετά το ατύχημα. Αρχικά, το παιδί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», αλλά τελικά λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου και εισήχθη στη ΜΕΘ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα