Δυναμική Γερουλάνου στην τελική ευθεία για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στο τελευταίο «κατοστάρι» πριν από το νήμα της προσεχούς Κυριακής στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος δείχνει να αποκτά μια αναπάντεχη δυναμική που ανατρέπει τα προγνωστικά και τις επισφαλείς εκτιμήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού, ο οποίος, εκτός από τη διείσδυσή του σε ετερόκλητα ακροατήρια (νέους, κεντρογενείς κ.ά.) έχει πάρει μαζί του μεγάλο μέρος του στρατοπέδου των παπανδρεϊκών, αλλά και στελεχών που μέχρι χθες στήριζαν τον σημερινό πρόεδρο Ν. Ανδρουλάκη και απογοητεύτηκαν από τις χαμηλές επιδόσεις του, δείχνει να κερδίζει ραγδαία έδαφος, μεταβάλλοντας τα δεδομένα.

Εκνευρισμός

Στα πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη πολλοί συσχετίζουν την επερχόμενη ανατροπή με τον εκνευρισμό που ολοφάνερα εκδηλώνει τα τελευταία 24ωρα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο απερχόμενος πρόεδρος, εγκαταλείποντας τα προσχήματα και τον «πολιτικό πολιτισμό» του πρόσφατου ντιμπέιτ, «στολίζει» με προσωπικούς χαρακτηρισμούς τους συνυποψηφίους του, φανερώνοντας ότι παίζει τα τελευταία του χαρτιά. Αν αυτή η στρατηγική της πρώτης Κυριακής που φαίνεται να επιλέγει αποδειχθεί πολιτικά αντιπαραγωγική, στον 2ο γύρο -αν περάσει- δύσκολα θα βρει εύκαιρους συμμάχους.

Για την ώρα, δεν προλαβαίνει να δημιουργεί νέους εχθρούς. Η δήλωσή του «δεν είμαι ούτε με τους πρίγκιπες, δηλαδή τους βαρόνους και τους αλαζόνες, ούτε με τους φευγάτους που εγκατέλειψαν το κόμμα στα δύσκολα» προκαλεί αντισυσπειρώσεις. Ενώ ο επίλογος «Δεν θέλω τέτοιους την επόμενη μέρα δίπλα μου» προϊδεάζει για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στη Χαριλάου Τρικούπη σε κλίμα αντεκδίκησης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μετά την κάλπη.

Από το Κιλκίς και τας Σέρρας όπου βρέθηκε χθες ο Ανδρουλάκης, υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, σπάζοντας τον δικομματισμό παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ». Ο Π. Γερουλάνος λίγο πριν μιλήσει σε πολυπληθή συγκέντρωση στην Παλαιά Βουλή υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «για να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, χρειαζόμαστε αλλαγή ηγεσίας και απ’ ό,τι φαίνεται ο μόνος που κερδίζει τον κύριο Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο είμαι εγώ».

Την ίδια ώρα ο Χάρης Δούκας μιλούσε στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου. Αναφερθείς νωρίτερα στον Ν. Ανδρουλάκη, είπε: «Τον στήριξα και με στήριξε. Επειδή κέρδισα την Αθήνα, τον πρόδωσα; Είμαστε τέσσερα άτομα που λέμε πως χρειάζεται αλλαγή στην ηγεσία». Από το Βελλίδειο Θεσσαλονίκης η Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, που θα μπορέσει να αλλάξει σελίδα για τη χώρα και τους πολίτες, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και αυτή την ευκαιρία. «Κάποιοι μας λένε ότι επειδή θα εκλεγούν πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ αυτομάτως θα γίνουν και πρωθυπουργοί και θα νικήσουν τον Μητσοτάκη. Τα ίδια, πάνω κάτω, έλεγε και ο Κασσελάκης» σχολίασε ειρωνικά ο Μιχάλης Κατρίνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα