Αμετανόητη η μαθήτρια που έδειρε τη 14χρονη

Η αποκαλούμενη «Ιζαμπέλα» δημοσίευσε φωτογραφία φορώντας κουκούλα και κρατώντας ένα όπλο!

Απίστευτες σκηνές και περιστατικά που μοιάζουν βγαλμένα από την ελληνική κινηματογραφική ταινία «Ο κατήφορος» συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη βάναυση επίθεση σε βάρος της 14χρονης μαθήτριας γυμνασίου στη Γλυφάδα. Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, η αποκαλούμενη «Ιζαμπέλα», που φέρεται ότι «πρωταγωνίστησε» στον ξυλοδαρμό της άτυχης κοπέλας, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει μέσα στη σχολική αίθουσα, φορώντας κουκούλα τύπου full face και σημαδεύοντας με ένα όπλο!

Την ώρα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της σοκαριστικής υπόθεσης, η οποία επαναφέρει με τον πιο αδυσώπητο τρόπο τη συζήτηση στα φαινόμενα της βίας και του εκφοβισμού μεταξύ εφήβων, προκαλεί έκπληξη και συνάμα οργή το γεγονός ότι οι ανήλικοι «πρωταγωνιστές» του θλιβερού περιστατικού παραμένουν αμετανόητοι και προκλητικοί. Τρανό παράδειγμα, η 14χρονη αποκαλούμενη «Ιζαμπέλα» της παρέας των «σκληρών» κοριτσιών, που χτύπησαν ανελέητα, έγδυσαν και προσπάθησαν να κάψουν τα μαλλιά της 14χρονης συμμαθήτριάς τους, η οποία δεν δίστασε να δημοσιεύσει στο TikTok μια φωτογραφία της, που τραβήχτηκε μέσα στο σχολείο μόλις λίγες ημέρες μετά τη βίαιη επίθεση.

Σε αυτήν, απεικονίζεται να κάθεται σε μια καρέκλα, φορώντας μια μαύρη κουκούλα τύπου full face, και να σημαδεύει με ένα όπλο σαν… γκάνγκστερ! Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το όπλο της φωτογραφίας είναι αληθινό ή ρέπλικα, ο συμβολισμός και μόνο της φωτογραφίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η 14χρονη βλέπει το σχολείο σαν «τσιφλίκι» της, κυκλοφορώντας σε όλους τους χώρους με αυτήν την περιβολή και απύθμενο θράσος, δίχως κανείς να τολμά να της πει το παραμικρό, προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις, αλλά και εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια εντός των σχολικών κτιρίων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες που έχουν εντοπίσει τα προφίλ κοριτσιών τα οποία φέρεται ότι συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον της 14χρονης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν «φύλλο και φτερό» 40 βίντεο, στα οποία απεικονίζονται νεαρά άτομα και των δύο φύλων να εκτοξεύουν απειλές σε βάρος όσων εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης, εκ των οποίων πολλά ήταν από ψεύτικα προφίλ, προκειμένου να συντάξουν νέα δικογραφία. Σε επικοινωνία τους με τη διεύθυνση του TikTok, αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξήγησαν πως στα βίντεο διαπράττονται κακουργήματα και προτρέπουν σε διέγερση μίσους, με συνέπεια να «κατέβουν» από το διαδίκτυο.

Στο μεταξύ, επέστρεψε στο σχολείο του το ανήλικο θύμα της βίαιης επίθεσης. Κατά πληροφορίες, με δική της απόφαση η 14χρονη πέρασε την πύλη του σχολικού κτιρίου χωρίς τη συνοδεία των γονιών της, αλλά έχοντας στο πλευρό της τις φίλες και τις συμμαθήτριές της που τη στηρίζουν.

Εφιαλτικές στιγμές

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στα χέρια των ανήλικων «υαινών»: «Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ηρθαν παιδιά και μού είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριές μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία μού έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω» είπε, μεταξύ άλλων, η μαθήτρια.

Στο βιντεοληπτικό υλικό που προκαλεί «κόμπο» στο στομάχι διακρίνεται η ανήλικη να δέχεται μπουνιές και κλοτσιές, ώσπου σωριάζεται στο έδαφος, μπροστά στα μάτια συνομηλίκων της που παρακολουθούν με απάθεια όσα συμβαίνουν. Η μόνη αντίδραση από ορισμένους είναι να σηκώσουν τα κινητά τους και να αρχίσουν να καταγράφουν το επεισόδιο! Στα επόμενα πλάνα φαίνονται περίπου 20 ανήλικοι να σηκώνονται και να ακολουθούν μία από τις δράστιδες της επίθεσης, ενόσω εκείνη σέρνει τη 14χρονη από τα μαλλιά, κάνοντάς της λαβή με το γόνατο από τη μέση!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα