Στο σφυρί δύο ακίνητα του Λύτρα!

Βγαίνουν σε πλειστηριασμό το σπίτι του και το γραφείο που διαθέτει στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, στο κέντρο της Αθήνας

Δύο φορές θα χτυπήσει μέσα στο φθινόπωρο το ηλεκτρονικό «σφυρί» για τον Απόστολο Λύτρα, καθώς αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, εκτός από το σπίτι όπου διαμένουν οι μεγαλύτερες κόρες του και η πρώην σύζυγός του, το γραφείο που διαθέτει στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, στο κέντρο της Αθήνας. Αν και ο ποινικολόγος, που κατηγορείται για τον βάναυσο ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του, δήλωνε μερικές ημέρες νωρίτερα ότι έχει φτάσει σε συμφωνία με την τράπεζα για το σπίτι στο οποίο διαμένουν οι μεγαλύτερες κόρες του, τα γεγονότα ήρθαν να τον διαψεύσουν.

Παράλληλα, στις 23 Σεπτεμβρίου αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών και το γραφείο της Εμμανουήλ Μπενάκη, το οποίο απέκτησε από τους γονείς του, με συμβόλαιο του 2001. Το συγκεκριμένο ακίνητο, στο οποίο δεν στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο του, θα βγει σε πλειστηριασμό στις 24 Νοεμβρίου, για την αποπληρωμή χρέους ύψους 200.000 ευρώ, με την τιμή πρώτης εκκίνησης να έχει οριστεί στα 74.000 ευρώ. Οπως περιγράφεται στην έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για γραφείο το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσα στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, στον τρίτο όροφο ενός οκταώροφου «μεγάρου» με επαγγελματικούς χώρους. «Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτίριο είναι σχετικά αξιόλογης ποιότητας κατασκευής και σε καλή κατάσταση συντήρησης, λαμβάνοντας υπόψη και την παλαιότητά του. Το βασικό πλεονέκτημα του μεγάρου είναι η θέση, αφού είναι στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, οι εκτιμητές αναφέρουν ότι «δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την εσωτερική κατάσταση του ακινήτου, αφού πραγματοποιήθηκε μόνο εξωτερική αυτοψία. Θεωρούμε ότι το εκτιμώμενο γραφείο είναι σε εν γένει μέτρια έως καλή κατάσταση, ανάλογη με αυτήν αντίστοιχων παρόμοιων ακινήτων στην περιοχή, όμοιας παλαιότητας». Ο πλειστηριασμός του ακινήτου προσθέτει ακόμα έναν «πονοκέφαλο» στον γνωστό ποινικολόγο, ο οποίος προσπαθεί να βάλει σε τάξη την προσωπική και την επαγγελματική ζωή του από την ημέρα που αφέθηκε ελεύθερος από τις Φυλακές Κορίνθου.


Ποινή παύσης έξι μηνών επέβαλε ο ΔΣΑ στον γνωστό ποινικολόγο

Την ώρα που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο νέα «μέτωπα» για τον 52χρονο ποινικολόγο, ο οποίος θα μείνει πλέον και εκτός δικαστικών αιθουσών για τους επόμενους έξι μήνες με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο ίδιος δείχνει ότι θέλει να τα αφήσει όλα πίσω του.

Μάλιστα, αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έκανε την πρώτη ανάρτησή του στο facebook έπειτα από μήνες! Στη φωτογραφία που ανέβασε φαίνεται ο ίδιος πλαισιωμένος από τις τρεις κόρες του, τις δύο μεγαλύτερες από τον πρώτο γάμο του, αλλά και τη μικρότερη, από τον γάμο του με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, κάτι που δείχνει ότι ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι έχει επέλθει πλέον συνεννόηση, προκειμένου να μπορεί ο ποινικολόγος να βλέπει τη μικρότερη κόρη του.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο Απόστολος Λύτρας είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες ότι δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί της μετά την αποφυλάκισή του. Πατέρας και κόρες χαμογελούν χαρούμενοι μπροστά στον φακό, με τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση να είναι εκατοντάδες. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει της αδερφής του 52χρονου, επίσης δικηγόρου, Βίκυς Λύτρα. «Αγάπες μου, πάντα έτσι» έγραψε η αδελφή του Απόστολου Λύτρα, ενώ διαδικτυακή φίλη του σχολίασε: «Πάντα μετά την τρικυμία έρχεται η μπουνάτσα. Και ήρθε για αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο». Σημειώνεται ότι η ποινή που του επιβλήθηκε από το πειθαρχικό όργανο του ΔΣΑ είναι χωρίς αναστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ποινικολόγος αναμένεται να ασκήσει έφεση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα