Ηρεμολόγιο Τετάρτης 02/10/2024

● «Είναι επικίνδυνο, αλλά το πήγα για χαβαλέ, για πλάκα» είπε στον Ευαγγελάτο οδηγός νταλίκας, που τράβηξε βίντεο με το όχημά του να κυκλοφορεί χωρίς κάποιος να κρατά το τιμόνι… Ο ίδιος καθόταν στη θέση του συνοδηγού και απαθανάτιζε την απερίγραπτη ανοησία που διέπραξε για να κάνει φιγούρα στο ίντερνετ.

● Από το βίντεο, που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, καταλαβαίνουμε γιατί γίνεται τέτοιο μακελειό στους ελληνικούς δρόμους. Το έλλειμμα νοημοσύνης και υπευθυνότητας ορισμένων οδηγών είναι πολύ πιο επικίνδυνο και θανατηφόρο από τις λακκούβες, το ολισθηρό οδόστρωμα όταν ξεκινά η βροχή, την προβληματική σήμανση και τα εχθρικά ούφο από άλλο γαλαξία, που ενδέχεται να ενοχληθούν με όσους οδηγούν παπί κι αρχίσουν να τους ρίχνουν με υπερόπλα.

● Είναι στ’ αλήθεια… απάλευτη η βλακεία των ανθρώπων. Δεν υπάρχει αντίπαλος. Και οι εξυπνότεροι του γαλαξία μπορούν να κατατροπωθούν από μια δράκα ηλιθίους. Η βλακεία επικρατεί επειδή αγνοεί την ύπαρξή της και (κυρίως) επειδή είναι επίμονη. Οποιος τη φέρει σαν… παράσημο δεν διδάσκεται από τα λάθη του και συνεχίζει τα ίδια, με αμείωτο ενθουσιασμό.

● Πάντως, μια καλή αρχή για να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα είναι η εφαρμογή του ΚΟΚ, ο οποίος δείχνει ότι υπάρχει μόνο σε υποθέσεις παρανόμου παρκαρίσματος.

● Αν η Τροχαία (σε περίπτωση που υπάρχει) ασχοληθεί λίγο όχι με ό,τι γίνεται στις μεγάλες λεωφόρους αλλά στις γειτονιές, δεν θα προλαβαίνει να γράφει κόσμο και ντουνιά.

● Στους μονόδρομους πρέπει να είσαι σίγουρος ότι κυκλοφορεί ανάποδα κάποιο ντελιβεράδικο μηχανάκι. Τα STOP είναι σίγουρο ότι θα τα παραβιάσει άτομο που μιλάει στο κινητό, καπνίζει και πίνει καφέ ταυτόχρονα (αλήθεια, αυτά τα χταπόδια του βολάν πόσα χέρια έχουν;). Τα όριο ταχύτητας των 30 χιλιομέτρων στις γειτονιές θεσμοθετήθηκε για να παραβιάζεται.

● Ας έρθουν σε καμιά γειτονιά να δουν τις… ομορφιές που γίνονται στον δρόμο και μετά τα λέμε…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα