Ο Β. Οικονόμου γιατί δεν παραιτείται;

Έδιωξε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Δημήτρη Καρρά ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, ύστερα από δημοσίευμα που τον συνέδεε με εταιρίες οι οποίες φέρεται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση που, μεταξύ άλλων, αφορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν σε γνώση μου, το γραφείο μου και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παύει άμεσα τη συνεργασία με τον κύριο Δημήτρη Καρρά. Δεν θα επιτρέψω για κανέναν λόγο να υπάρξουν σκιές, ούτε να υπονομευτεί η αδιάκοπη δουλειά που γίνεται με διαφάνεια ούτε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τη διαρκή μάχη μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του omniatv.com, «στις δύο από τις τρεις εταιρίες με τις οποίες το κύκλωμα trafficking με θύματα 50 Κολομβιανές γυναίκες, το οποίο εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο του 2023, ξέπλενε τα έσοδά του από την εμπορία γυναικών, υπήρχε και το όνομα του Δημήτρη Καρρά».

Στην πρώτη περίπτωση, η εταιρία που είχαν συστήσει οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση το 2020 φαίνεται ότι έχει έδρα τη διεύθυνση του καταστήματος του Δημητρίου Καρρά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο ίδιος παρουσιάζεται ως υπεύθυνος σε κατάστημα των δύο κατηγορουμένων. Το κύκλωμα trafficking εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο του 2023, σε μια αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αμαρυλλίς». Η Αστυνομία διέσωσε συνολικά 50 γυναίκες από την Κολομβία που έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης από τα μέλη του κυκλώματος.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο Δημήτρης Καρράς κάνει λόγο για «λασπολόγους και συκοφάντες», αναφέροντας μάλιστα ότι έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτήματα στα οποία ο κ. Οικονόμου οφείλει να απαντήσει:

• Ο διευθυντής του γραφείου του είναι ο πιο στενός του συνεργάτης, το δεξί του χέρι, όπως κάθε διευθυντής υπουργού και υφυπουργού. Πώς και ο κ. Οικονόμου δεν είχε αντιληφθεί κάτι για τις δραστηριότητες του συνεργάτη του;

• Αν δεν υπήρχε το δημοσίευμα, θα συνέχιζε να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του;

• Οταν τον επέλεξε γα συνεργάτη του δεν είχε ελέγξει το ποιόν του;

• Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα