Φουντώνει ο πόλεμος των έξι στο ΠΑΣΟΚ!

Αλληλοκατηγορίες και σπόντες «φαρμάκι» στο τελικό σπριντ πριν από την Κυριακή της εσωκομματικής κάλπης για την προεδρία του Κινήματος

Πολεμικό είναι το κλίμα ανάμεσα στους έξι διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, με αλληλοκατηγορίες και σπόντες «φαρμάκι» στο τελικό σπριντ πριν από την Κυριακή της εσωκομματικής κάλπης. Οι σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα παραμένουν τεταμένες, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αφήνει αιχμές περί προσωπικών φιλοδοξιών και τον αντίπαλό του να επιστρέφει τα βέλη, με φόντο την αποστροφή του λόγου του ότι ο δήμαρχος «δεν είναι ο Μιτεράν, ούτε ο Ερντογάν».

«Ξεχνάνε κάποιοι ότι σε δυόμισι χρόνια έγιναν πέντε εκλογές και ανεβήκαμε. Γιατί τα υποτιμούν ορισμένοι αυτά; Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα υποτιμά στον βωμό φιλοδοξιών» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Πειραιά, ενώ χθες από τα Χανιά προσωποποίησε τα πυρά, λέγοντας πως «όταν πρότεινα τον κύριο Δούκα για δήμαρχο, οι μισοί βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι πάμε για βατερλό στην Αθήνα. Αλλά επέλεξα την ανανέωση ενός άγνωστου προσώπου».

Ανταποδίδοντας τα βέλη, ο δήμαρχος Αθηναίων σχολίασε πως «δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί τα δημοκρατικά μου αισθήματα», ενώ επέμεινε να «καρφώνει» τον αντίπαλό του, υποστηρίζοντας από τα Γιάννενα πως «το δίλημμα είναι καθαρό: ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη; Θέλουμε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη και της Δεξιάς ή θέλουμε ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ;». Οι αντεγκλήσεις πλέον λαμβάνουν και προσωπικά χαρακτηριστικά, με την Αννα Διαμαντοπούλου να σηκώνει το γάντι στον Χάρη Δούκα, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα προειδοποιούσε για δεξιά μπούκα.

«Οι σκυλοκαβγάδες δεν βοηθάνε ούτε τον ίδιο ούτε το ΠΑΣΟΚ. Και να του θυμίσω ότι αυτός ήρθε στο γραφείο μου για να ξεκινήσει την εκστρατεία του ως δήμαρχος, στην οποία τον στήριξα απολύτως και δημόσια και με πολλούς τρόπους» δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου στο Οpen, απαντώντας στον Χάρη Δούκα, ο οποίος είχε αναφέρει πως «αποκαλεί εμένα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκείνη έκανε κόμμα με τον Ραγκούση. Προσέξτε μη μας ετοιμάσουν μπούκα από τα δεξιά».

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο των βουλευτών του που ρίχτηκαν στην εσωκομματική κούρσα, περνώντας στην αντεπίθεση, καταλογίζοντάς τους προσωπική ατζέντα. «Σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι ότι έχω στοχοποιήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εκείνος είπε ότι η τρίτη θέση είναι εκλογική ήττα» ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης διερωτήθηκε: «Ο κύριος Ανδρουλάκης ως βουλευτής Θεσσαλονίκης τι ποσοστό πήρε στη Θεσσαλονίκη; Πού εγκαλεί τους υπολοίπους; Να κάνει και ο ίδιος την αυτοκριτική του». Εν τω μεταξύ, δύο νέα προεκλογικά σποτάκια κυκλοφόρησε ο Παύλος Γερουλάνος, τονίζοντας πως η υποψηφιότητά του υπηρετεί μια επιλογή νίκης για το ΠΑΣΟΚ, μια επιλογή προοπτικής για την Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα