Με πισώπλατη μαχαιριά η Ρωσίδα σκότωσε τον 68χρονο σύζυγό της

Το αθώο θύμα είναι το 11χρονο κοριτσάκι του ζευγαριού που αγκάλιασε τον πατέρα του όση ώρα εκείνος ψυχορραγούσε

Μία και μοιραία ήταν η μαχαιριά με το κουζινομάχαιρο που έδωσε η Τατιάνα, η 49χρονη Ρωσίδα, στον 68χρονο Ντίνο, τον Κερκυραίο άντρα της, και μάλιστα την ώρα που εκείνη έκοβε στην κουζίνα της άνηθο για να προετοιμάσει το φαγητό με τα κεφτεδάκια της επόμενης μέρας.

Το αθώο θύμα πάντως αυτής της οικογενειακής τραγωδίας είναι το 11χρονο κοριτσάκι του ζευγαριού, που ξύπνησε απ’ τις φωνές, πετάχτηκε απ’ το κρεβάτι του, έτρεξε, κάθισε στα γόνατα κι αγκάλιασε τον πατέρα του όση ώρα ψυχορραγούσε στο πάτωμα, για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα ρουχαλάκια της μικρής ήταν αιματοβαμμένα. Το πιο πιθανό είναι ο 68χρονος οδηγός τουριστικών βαν να ζούσε, αν είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ απ’ την πρώτη στιγμή, καθώς το Πέραμα από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας απέχει μόλις 15 λεπτά. Ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης διαπίστωσε πως το μοναδικό τραύμα που φέρει ο 68χρονος είναι στην αριστερή υποκλείδια αρτηρία (σ.σ.: πάνω απ’ τη μασχάλη). «Στοιχείο που συνάδει πως η 49χρονη -προφανώς άθελά της- τον σκότωσε αφού πέτυχε να τον μαχαιρώσει στο χειρότερο σημείο…» όπως εξάλλου ανέφερε στη «δημοκρατία» και αξιωματικός της Ασφάλειας Κέρκυρας.

Με βάση την αυτοψία, δεν προηγήθηκε πάλη και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο άτυχος Ντίνος άρχισε ξαφνικά να λογομαχεί ακόμα μια φορά με τη γυναίκα του… Εξάλλου, το περιβάλλον για να ζήσει ένα παιδί ήταν τόσο «αρρωστημένο», που το Χαμόγελο του Παιδιού δύο φορές στο παρελθόν το είχε επισημάνει με αναφορά του στην Εισαγγελία Κέρκυρας, με τη μόνη διαφορά πως η τελευταία επίσημη Αρχή το αγνόησε, βυθισμένη ίσως στον απόηχο του πρωτοφανούς δικαστικού σκανδάλου με τις εκατοντάδες δικογραφίες που είχε «εξαφανίσει» γυναίκα εισαγγελέας. Αιτία των αλλεπάλληλων καβγάδων του ζευγαριού ήταν το ποτό. Αλλωστε, σύμφωνα με μαρτυρίες, τότε μόνο η Ρωσίδα γινόταν έξαλλη με τον 68χρονο άντρα της, αλλοπρόσαλλη και επιθετική στη συμπεριφορά της. Επανειλημμένα το ζευγάρι κατέληγε στο αστυνομικό τμήμα και στον ιατροδικαστή, αφού πότε έδερνε ο άντρας την γυναίκα και πότε το αντίθετο.

Ωστόσο, στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου όλα τελείωσαν… Μετά τον φόνο -γύρω στις 5 τα ξημερώματα- η μητέρα έβαλε το κοριτσάκι της να τηλεφωνήσει στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ότι τάχα βρήκε τον πατέρα της νεκρό στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους. «Ο μπαμπάς μου πριν λίγο γύρισε στο σπίτι από τη δουλειά και είναι μαχαιρωμένος…» φέρεται ότι είπε η 11χρονη. Κατά την ανάκρισή της από τους αστυνομικούς η Ρωσίδα έδωσε στην πορεία κι άλλες παραπλανητικές εκδοχές. Οτι εκείνη μαγείρευε και ξαφνικά της επιτέθηκε από πίσω ο άντρας της για να τη βιάσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο 68χρονος βρέθηκε ολόγυμνος στο πάτωμα. Η 49χρονη του είχε βγάλει όλα τα ματωμένα ρούχα του και τα είχε εξαφανίσει… Τις βίαιες εικόνες πάντως που επικρατούσαν στο οικογενειακό περιβάλλον της 49χρονης γνώριζαν από το 2021 οι τοπικές εισαγγελικές Αρχές. Η Εισαγγελία είχε ενημερωθεί δύο φορές, με ισάριθμες αναφορές από το Χαμόγελο του Παιδιού, για περιστατικά παραμέλησης και ψυχολογικής κακοποίησης της κόρης του ζευγαριού. Το Χαμόγελο του Παιδιού με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η οικογένεια είχε απασχολήσει ξανά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης ανηλίκου.

Ειδικότερα: «Το Χαμόγελο στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης. Στις 11/5/2022 απέστειλε «κατεπείγουσα» αναφορά στην Εισαγγελία έπειτα από περιστατικό που συνέβη στις 10/5/2022 όταν είχε ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι» τονίζει η ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για το έγκλημα στην Κέρκυρα.


Η 49χρονη αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες

Αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορίας και οπλοχρησίας βρίσκεται η καθ’ ομολογία δράστις της δολοφονίας του 68χρονου συζύγου της στην Κέρκυρα. Η 49χρονη Ρωσίδα, που οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, μετά την άσκηση των διώξεων ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Ετσι, θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστικό μέγαρο του νησιού την Τετάρτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα