Μετά την τηλεμαχία, άναψαν τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ!

Ο Δούκας κατήγγειλε «ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα» από στελέχη του Ανδρουλάκη, που απάντησε: «Μην ψάχνεις σωσίβιο σε τεχνητή πόλωση»

Τα μερομήνια των πολιτικών οιωνοσκόπων δείχνουν ότι ο Χάρης Δούκας πήρε θέση στην τηλεμαχία των έξι υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ με τον λαμπρό μανδύα του νέου και άφθαρτου προσώπου, που μπορεί να οδηγήσει την Κεντροαριστερά σε νέες, περιφανείς νίκες και αποχώρησε… μαδημένος και άχρωμος, χωρίς καμία στίλβη, το βράδυ της ίδιας ημέρας από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής.

Προσπαθεί τώρα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Μόνο που δεν είναι βέβαιο αν το κάνει με τον σωστό τρόπο. Χθες ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε δημόσια ότι δέχεται «ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα» από στελέχη προσκείμενα στον Νίκο Ανδρουλάκη και κάποιος -άγνωστο πού ανήκει- σχολίασε ειρωνικά ότι έχασε το περουκίνι του πάνω στη μάχη… και κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος να τους αποδοκιμάσει.

Αιχμηρή απάντηση

Η απάντηση ήταν ακαριαία. «Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου» είπαν από το επιτελείο του, προσθέτοντας αιχμηρά: «Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση». Ακολούθησε η παρέμβαση Γερουλάνου, που συνέστησε συμμετρικά «σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους», και αναφερθείς στο «πολιτισμένο ντιμπέιτ», πρόσθεσε αυστηρά: «Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις, που δεν αφορούν κανέναν, ουδόλως βοηθούν».

Στο ΠΑΣΟΚ είναι κοινά αποδεκτό πως ό,τι και να γίνει, χειρότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τα πάνε. Το ντιμπέιτ άφησε μια αύρα πολιτικού πολιτισμού, αλλά άνοιξε και τραύματα, που δεν θα κλείσουν εύκολα και δημιουργούν τους όρους μιας νέας αντιπαράθεσης την επόμενη μέρα. Η αμοιβαία αντιπάθεια Ανδρουλάκη – Δούκα, όπως και η κοινή στάση των περισσότερων απέναντι στην Αννα Διαμαντοπούλου, που έδειξαν να τη θεωρούν «ξένο σώμα», αφού της καταλόγισαν απουσία από τους υπαρξιακούς αγώνες του κόμματος και στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη, συνιστούν μια σπορά μελλοντικής διχόνοιας. Το ντιμπέιτ ανέδειξε άτυπη συμμαχία Νάντιας – Χάρη, αλλά και δέσμευσε Γερουλάνο και Κατρίνη για τη στάση τους εν όψει του δεύτερου γύρου, εφόσον σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι και βουλευτής για να παίρνει μέρος στις κοινοβουλευτικές μάχες. Εστρεψε όμως και το ενδιαφέρον σε μια μέχρι χθες άνευρη εσωκομματική διαδικασία, κάτι που ενδέχεται να ενισχύσει τη συμμετοχή στις κάλπες της μεθεπόμενης Κυριακής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα