ΠΑΣΟΚ: Τρίβουν τα χέρια τους!

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι με το ντιμπέιτ έβαλαν ψηλά τον πήχη και πως αποτελούν «υπόδειγμα προς μίμηση», ενώ όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία δηλώνουν ικανοποιημένοι από την έκβαση της τηλεμαχίας

Στερεότυπο μεν, αλλά αληθές. Η επόμενη μέρα της τηλεμαχίας μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. βρήκε τα επιτελεία τους να μετράνε κέρδη και ζημίες. Οι ειδήμονες λένε ότι «όλοι είχαν τα προβλήματά τους», είτε για όσα πράττουν τώρα είτε για το βαρύ τους παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι έβαλαν τον πήχη ψηλά κι ότι αποτελούν «υπόδειγμα προς μίμηση», αφού, όπως προσθέτουν, «και στις κρίσεις του ακόμα το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι μπορεί να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων».

Τονίζεται ιδιαιτέρως αυτό σε αντιδιαστολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ύστερα από κάθε συλλογική διαδικασία «όλοι βγαίνουν αιμόφυρτοι»…

Ευλόγως, όλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την έκβαση του ντιμπέιτ. Ο Ν. Ανδρουλάκης που διεκδικεί την «ιδιοκτησία» της πρότασης, αλλά και οι συνυποψήφιοί του που ασμένως την αποδέχτηκαν.

Μοναδική σκιά, στην επόμενη μέρα, η συνέχιση των εχθροπραξιών, αλλά και η καταγγελία της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία, κρύβοντας δύσκολα τον εκνευρισμό της, καταγγέλλει ότι ετοιμάζεται νέο «ντιμπέιτ των τεσσάρων» χωρίς τη συμμετοχή της ίδιας και του Μιχάλη Κατρίνη.

Ορόσημο για τον δημόσιο διάλογο χαρακτήρισε το τηλεοπτικό γεγονός ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: «Είναι πλέον ξεκάθαρο στους πολίτες ότι η Ν.Δ. έχει απέναντί της έναν ισχυρό αντίπαλο με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ. Και μετά τις 13 Οκτώβρη θα είναι ακόμα πιο ενωμένο και ακόμα πιο δυνατό».

Ο Χάρης Δούκας επέμεινε (ΑΝΤ1) ότι ήταν απρέπεια η αναφορά Ανδρουλάκη που του είπε μειωτικά ότι «δεν είναι Μιτεράν, αλλά ευτυχώς δεν είναι Ερντογάν» για την κίνησή του να διεκδικεί την ηγεσία ενώ είναι δήμαρχος. «Το ΠΑΣΟΚ βγήκε κερδισμένο. Το “εγώ” τελείωσε, το “εμείς” κάνει τη διαφορά. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ και θα είναι Κίνημα και τα μέλη του θα έχουν ρόλο» είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται συντεταγμένα» τόνισε ο Π. Γερουλάνος που χαρακτήρισε «άκομψο τακτικισμό» τη δήλωση της Αννας Διαμαντοπούλου ότι, αν κερδίσει, θα τον χρίσει πρόεδρο της Κ.Ο. Επανέλαβε ότι «πρέπει να είναι βουλευτής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιατί στη Βουλή γίνονται οι μεγάλες μάχες. Εκεί φαίνεται αν το κόμμα έχει θέσεις. Είχαμε δύο περιπτώσεις που δεν ήταν βουλευτής ο επικεφαλής: Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που γρήγορα εξατμίστηκε η δυναμική του, και η άλλη με τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα δεν υπάρχει και έχει γίνει 40 κομμάτια».

Κατά την Αννα Διαμαντοπούλου, που βρέθηκε σε δύσκολη θέση για την απουσία της και την προσέγγιση με τη Ν.Δ., «εχθές νίκησε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει πασοκόμετρο. Το στοίχημα για τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα είναι να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε «το ΠΑΣΟΚ να γίνει και πάλι κόμμα εξουσίας για να αλλάξει η ζωή όλων», ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου διαπίστωσε με μπηχτή προς τον Ανδρουλάκη ότι «βγήκε κερδισμένο, ενωμένο και δυνατό το ΠΑΣΟΚ και τελικά αποδεικνύεται το γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε τον διάλογο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα