Mυτιληναίος: Οι θυσίες πήγαν στράφι…

«Η χώρα εισάγει περισσότερα απ’ όσα εξάγει, δεν είναι ανταγωνιστική» τόνισε ο πρόεδρος της Metlen Energy & Metals στον ΣΒΕ

Tην άποψη ότι, παρά τα Μνημόνια, παρά τις θυσίες και τους δημοσιονομικούς κανόνες, η ελληνική οικονομία δεν είναι ακόμα ανταγωνιστική, καθώς εισάγει περισσότερα από όσα εξάγει, διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metlen Energy & Metals και πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ενωσης Eurometaux Ευάγγελος Μυτιληναίος. Μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΒΕ ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι η ελληνική βιομηχανία παλεύει με νύχια και με δόντια, αν και υπάρχουν «business-friendly» βελτιώσεις. «Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας θα κριθεί στο θέμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, καθώς όταν αυτό ισοσκελιστεί, θα έχει ισότιμη βιομηχανία» υποστήριξε ο κ. Μυτιληναίος.

Αναφερόμενος στην έκθεση Ντράγκι, εκτίμησε πως η Ευρώπη είναι πάρα πολύ μακριά από το να κάνει την υπέρβαση. «Οταν ο κ. Ντράγκι μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης 800 δισ. ευρώ ετησίως, την απάντηση την έλαβε από τη γερμανική κυβέρνηση την ίδια ημέρα, ότι αυτό μπορεί να το ξεχάσει. Οι πιθανότητες να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες ως μηδενικές, διότι δεν έχει προηγηθεί πολιτική ένωση της Ευρώπης και σχεδόν για κάθε ζήτημα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία των 27 κρατών-μελών, οι οποίες έχουν διαφορετικά συμφέροντα και είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνήσουν» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metlen Energy & Metals. Σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η Κομισιόν, επισήμανε ότι η γραφειοκρατία δημιουργήθηκε μέσα από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αύξησε από χρόνο σε χρόνο τη δύναμή της, ώστε να είναι κράτος εν κράτει. «Η Κομισιόν έχει περισσότερη δύναμη από το Συμβούλιο των Υπουργών, από το οποίο κανονικά θα έπρεπε να παίρνει εντολές» πρόσθεσε ο κ. Μυτιληναίος.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΣΒΕ Λουκία Σαράντη σημείωσε πως η ορισμένες φορές εξοντωτικά υψηλή τιμή του ρεύματος, το ενεργειακό μείγμα που χρησιμοποιούμε, η ενεργειακή μας αυτάρκεια είναι ζητήματα πάρα πολύ ψηλά στις προτεραιότητες όλων. «Εχουμε συζητήσει πολύ με τον κ. Μυτιληναίο, του έχουμε μεταφέρει τις θέσεις μας, γνωρίζουμε ότι γνωρίζει -και προφανώς είχε ούτως ή άλλως πλήρη εικόνα- πόσο κρίσιμα είναι τα θέματα αυτά για καθεμία από τις επιχειρήσεις μας ξεχωριστά αλλά και για την ελληνική βιομηχανία συνολικά. Γι’ αυτό και δεν μασάμε τα λόγια μας. Η ενέργεια είναι για εμάς ζήτημα όχι μόνο ανάπτυξης, αλλά επιβίωσης» τόνισε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα