«Θα λογοδοτήσουν όλοι, έθαψα δύο μέτρα παλικάρι»

Νέο ξέσπασμα του χαροκαμένου πατέρα στο μνημόσυνο του 19χρονου που βρήκε φρικτό θάνατο στο μοιραίο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε χθες στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, στην Καλλιθέα της Βέροιας, το μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη, που βρήκε φρικτό θάνατο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Τραγική φιγούρα, ο πατέρας του Γιώργος Καϊμπαλής, ο οποίος μετά το πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Θα πάνε φυλακή όλοι όσοι εμπλέκονται, είτε από παράλειψη καθήκοντος είτε επειδή είχαν σάπια μηχανήματα ή επειδή έδιναν ψεύτικες βεβαιώσεις. Ξεκαθαρίζει απόλυτα ο διορισμένος από την εισαγγελία επιθεωρητής ότι διά της παραλείψεως και λόγω της κατάστασης των μηχανημάτων σκοτώθηκε το παιδί. Ο δήμος ήταν υποχρεωμένος να σφραγίσει το παλιομάγαζο. Ο ίδιος ο δήμος έδωσε άδεια το 2023 στο λούνα παρκ, που πάνω στα έγγραφα γράφει ότι τα διάφορα πιστοποιητικά θα προσκομιστούν. Δούλεψε όλο το 2023 φέρνοντας σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει φροντίσει ούτε να στείλει λειτουργό στην οικογένεια:

«Είναι ανύπαρκτοι όλοι. Εμένα αυτό μου δημιουργεί μεγαλύτερο μίσος. Αυτή την πολιτική να την εφαρμόσουν στα σπίτια τους, να δουν τι σημαίνει χάνω παιδί. Κι όσο δε γι’ αυτούς τους τύπους με τις γραβάτες, που είναι αιρετοί και σε δυο τρία χρόνια θα είναι στα σπίτια τους, το δικό μου το παιδί δεν θα είναι στο σπίτι του. Εθαψα δύο μέτρα παλικάρι». Κλείνοντας, ο χαροκαμένος πατέρας έκανε ειδική αναφορά στη δήμαρχο: «Η συγκεκριμένη προσπαθεί να βρει πολιτικά στηρίγματα. Θα μπορούσαμε να συγχωρέσουμε τον οποιονδήποτε, αλλά όταν προσπαθούν πάνω στον θάνατο του παιδιού να κάνουν πολιτική, εκεί δεν αντιλαμβάνονται τι μπορεί να συμβεί. Αυτοί οι άχρηστοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο απατεώνας με το λούνα παρκ, οι τυχάρπαστοι που πήραν πτυχίο μηχανικού, όλοι αυτοί που συμμετείχαν στη δολοφονία του παιδιού μου θα πληρώσουν».

Νωρίτερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα που υπογράφει ο διορισμένος από τις Αρχές πραγματογνώμονας, το οποίο κάνει λόγο για σειρά από αστοχίες και παραλείψεις στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου: «Η αιτία που οδήγησε στο θανατηφόρο συμβάν είναι η θραύση των μεταλλικών δομικών στοιχείων του περιστρεφόμενου μηχανήματος. Ηταν αναμενόμενο να συμβεί ανά πάσα στιγμή, οι αστοχίες ήταν προβλέψιμες. Το μοιραίο παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή, με συρραφή και συναρμολόγηση επιμέρους εξαρτημάτων και τμημάτων που δεν παρείχαν κανένα πρότυπο ασφάλειας. Κατά την προσωπική άποψη του πραγματογνώμονα, εάν ο αρμόδιος δήμος ενεργούσε όπως έπρεπε, το περιστατικό θα είχε αποτραπεί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα