Σκηνικό φρίκης σε ιδιωτική κλινική

Κατσαρίδες στα γεύματα των ασθενών, μουχλιασμένες υποδομές και σοβαρές παραβιάσεις βασικών υγειονομικών πρωτοκόλλων

Κατσαρίδες στα γεύματα των ασθενών, μουχλιασμένες υποδομές, σορός ανθρώπου σε φορείο, εκτός ψυγείου και σοβαρές παραβιάσεις βασικών υγειονομικών πρωτοκόλλων συνθέτουν το σκηνικό της φρίκης σε ιδιωτική κλινική στο Αιγάλεω, με τις εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να προκαλούν ανατριχίλα.

Η κλινική, η οποία λειτουργεί επί δεκαετίες, διαφημίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με ποιότητα και ασφάλεια, κλίνες σε άνετο περιβάλλον, εργαστήρια με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και πάνω από όλα… ατομική προσέγγιση. Εντούτοις, όπως αποκαλύπτεται από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα, οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες και η περίθαλψη λέξη άγνωστη για το ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η δυσωδία, τα έντομα που κάνουν βόλτα στους διαδρόμους και στα κρεβάτια των ασθενών, τα ξηλωμένα σεντόνια και τα μπαλκόνια, γεμάτα μούχλα, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν πως η κλινική λειτουργεί με σοβαρές παραβιάσεις. Σε φωτογραφία από θάλαμο ασθενούς φαίνεται ο δίσκος με το πρωινό, ο οποίος, εκτός από φρυγανιές και φλιτζάνι με καφέ, περιέχει και μία… κατσαρίδα, δώρο! Ταυτόχρονα, ακόμη μία κατσαρίδα απαθανατίζεται πάνω στο κρεβάτι έτερου ασθενούς να κάνει ανενόχλητη βόλτες στο σεντόνι.

Το πιο εξοργιστικό δε είναι το γεγονός ότι δεν προβλέπεται εξοπλισμός νεκροτομείου, με συνέπεια να εντοπιστεί σορός ασθενούς, που παρέμενε σε ακατάλληλο χώρο, με σεντόνι! Ωστόσο, τα δεινά δεν σταματούν εκεί, αφού οι τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου αποδεικνύονται περίτρανα και από το γεγονός ότι τα τρόφιμα για τους ασθενείς μεταφέρονται σε μισάνοιχτες συσκευασίες με… καρότσι του σούπερ μάρκετ, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ενώ φυλάσσονται σε αποθήκη, όπου στοιβάζονται και τα φάρμακα αλλά και τα είδη καθαριότητας. Κατσαρόλες, σκούπες, ιατρικός εξοπλισμός και χαρτιά υγείας βρίσκονται τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, με κούτες και συσκευασίες να μετατρέπουν την είσοδο στην αποθήκη σε «πίστα» για δυνατούς παίκτες.

Την ίδια ώρα, προβλέπεται χρήση του ίδιου ασανσέρ για μολυσματικά απόβλητα, ασθενείς και τρόφιμα, ενώ η καθαριότητα είναι -τουλάχιστον- ελλιπής, αν όχι ανύπαρκτη. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι τα μπαλκόνια έχουν χάσει το λευκό τους χρώμα, το οποίο έδωσε τη σειρά του στο μαύρο της μούχλας και της λάσπης. Ασθενείς, οι οποίοι πληρώνουν αδρά για τη διαμονή και την περίθαλψή τους, αλλά και εργαζόμενοι θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους, με την κλινική να καλείται να δώσει εξηγήσεις για όσα εξοργιστικά έρχονται στη δημοσιότητα. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποίησε παρέμβαση στη δομή ο Ρουβίκωνας, καταγγέλλοντας τις αδιανόητες συνθήκες υγιεινής και περίθαλψης που επικρατούν εκεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα