Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού ο Τζιτζικώστας

«Βαρύ» χαρτοφυλάκιο με πολύ σημαντικές αρμοδιότητες, το οποίο ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν. Ακολουθούν η αξιολόγηση και η ανάληψη καθηκόντων

Το χαρτοφυλάκιο του νέου Ελληνα επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και είναι αυτό των Μεταφορών και του Τουρισμού. Ηταν το ένα από τα δύο που περιμέναμε όλοι, με την προσθήκη του τουρισμού, που το ενισχύει ακόμα περισσότερο, αλλά δεν παύει να είναι «βαρύ» χαρτοφυλάκιο, με πολύ σημαντικές αρμοδιότητες και με πολλή δουλειά. Τώρα μένει να περάσει και τη βάσανο των αξιολογήσεων, διά συνεντεύξεων, ο κ. Τζιτζικώστας και να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Αυτό είναι αναμενόμενο να πάρει αρκετό χρόνο και η διαδικασία της αξιολόγησης πάει για τέλη Οκτωβρίου – Νοέμβριο, και αργότερα η ανάληψη των καθηκόντων του. Οπότε… καλά Χριστούγεννα για νέο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που τότε θα αναλάβει τα καθήκοντά του. Πάντως, ο κ. Τζιτζικώστας στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει και γερό «μπάτζετ» να διαχειριστεί και σημαντικές αρμοδιότητες και πολύ προσωπικό να εργάζεται για την επιτροπή του. Και θα κληθεί να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, που επηρεάζουν εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρώπη, αναπτυξιακά ζητήματα, τη βιωσιμότητα των μεταφορών, αλλά και θέματα που επηρεάζουν ιδιαίτερα την Ελλάδα. Το σύνολο των αρμοδιοτήτων θα γίνει γνωστό στο προσεχές μέλλον, ενώ το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ερίζουν πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι και κάποιοι νυν αντιπεριφερειάρχες για τη θέση του Τζιτζικώστα.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν παρεμβαίνει προς το παρόν, αλλά έχει ορίσει ως «αντ’ αυτού» την Αθηνά Αηδονά, η οποία μάλιστα τον εκπροσωπεί παντού, προσφάτως και στις εκδηλώσεις για την επέτειο Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας, ενώ «δελφίνοι» είναι δύο άνδρες και ακόμα δύο γυναίκες! Οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Γιουτίκας και Πάρις Μπίλλιας (έχει καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη), αλλά και η Βούλα Πατουλίδου με τη Μαρία Δερμεντζοπούλου. Η ολυμπιονίκης του στίβου, που κατέβηκε στις ευρωεκλογές και δεν εξελέγη, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε συνάντηση με τα στελέχη της Ν.Δ. και, σύμφωνα με κάποιους, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στον οποίο υπενθύμισε ότι η ίδια ήταν πρώτη σε ψήφους στην Περιφέρεια και «τσαλακώθηκε» στις ευρωεκλογές, για να βοηθήσει την προσπάθειά του, συζητώντας φυσικά την περίπτωση να αναλάβει επικεφαλής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ολα θα κριθούν πολύ σύντομα, με την Αθηνά Αηδονά να έχει το προβάδισμα, λόγω καλών σχέσεων με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα