Εξωσχολικοί χαράκωσαν 18χρονο μαθητή ΕΠΑ.Λ.

Χανιά: Μπούκαραν με μαχαίρια στο προαύλιο εσπερινού λυκείου και επιτέθηκαν σε παρέα, τραυματίζοντας στο πρόσωπο νεαρό που… δεν τους γνώριζε!

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε προχθές το βράδυ σε νυχτερινό επαγγελματικό λύκειο στα Χανιά, όταν εισέβαλαν εξωσχολικοί, που κρατούσαν μαχαίρια και χαράκωσαν το πρόσωπο ενός 18χρονου μαθητή, σκορπώντας τον τρόμο στους άλλους μαθητές του σχολείου. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο προαύλιο του εσπερινού ΕΠΑ.Λ., όπου οι εξωσχολικοί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον παρέας μαθητών.

Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στους μαθητές και τους εξωσχολικούς, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε έναν 18χρονο μαθητή στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο δράστης φαινόταν να είχε πρόθεση να απειλήσει τον μαθητή και ενδεχομένως είχαν διαφορές. Στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση, με τους υπόλοιπους μαθητές και καθηγητές να βγαίνουν στο προαύλιο, ενώ ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο τραυματισμένος μαθητής μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Νοσοκομείο Χανίων για τις πρώτες βοήθειες. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σχολείο για να πάρουν καταθέσεις από μαθητές και καθηγητές, ενώ άρχισαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών.

Ως υπαιτίους συνέλαβαν δύο ενηλίκους, έξι ανηλίκους αλλά και τους γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών τους. Οι έξι ανήλικοι μαθητές μαζί με τους γονείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ οι δύο ενήλικοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Χανίων. Ο πατέρας του 18χρονου μαθητή που χαρακώθηκε στο πρόσωπο δήλωσε ότι οι εξωσχολικοί «ήταν προετοιμασμένοι, φορούσαν γάντια και είχαν μαχαίρια», καταγγέλλοντας πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως φύλαξη στο σχολείο, οι πόρτες ανοιχτές και έμπαινε όποιος ήθελε». Οπως λέει, ο γιος του δεν είχε προηγούμενα με τους εξωσχολικούς.

«Ο γιος μου ήταν με την παρέα του και σε αυτήν την παρέα ένα παιδί γνώριζε κάποιον από αυτούς τους εξωσχολικούς που μπήκανε. Ενας από αυτούς έκανε bullying στο παιδί από την παρέα του γιου μου και ξεκίνησε μια φασαρία. Τότε ο γιος μου μπήκε ανάμεσα να τους χωρίσει και έφαγε αυτός τη μαχαιριά» υποστήριξε. «Ο γιος μου την έφαγε τη μαχαιριά ξώφαλτσα στο πρόσωπο, του έχουν κάνει και ράμματα, μεταφέρθηκε το παιδί στα Επείγοντα. Δεν τους γνώριζε καθόλου αυτούς τους εξωσχολικούς» πρόσθεσε. Ο ίδιος ο 18χρονος δήλωσε πως «ξαφνικά, στο ξεκάρφωτο, μπήκε μια παρέα εξωσχολικών μέσα. Δεν έψαχναν εμένα συγκεκριμένα. Εγώ δεν τους γνώριζα. Ούτε αυτοί εμένα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα