Άρον άρον ο Χρυσοχοΐδης στον Έβρο: «ΕΛ.ΑΣ. και Στρατός εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας»

«Ο Εβρος είναι θωρακισμένος» δήλωσε από τις Καστανιές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανέβηκε στον ακριτικό νομό, επειδή κυκλοφόρησαν πληροφορίες πως θα γίνει «έφοδος» από παράνομους μετανάστες εντός των επόμενων ημερών, για να προλάβουν να φτάσουν στη Γερμανία προτού κλείσει τα σύνορά της.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «Ελληνική Αστυνομία και Ενοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας» και διαβεβαίωσε τη συνέχιση υλοποίησης συγκεκριμένων έργων και υποδομών που απαιτούνται στο πλαίσιο του πολύ σπουδαίου και τεράστιου, από πλευράς όγκου και σημασίας έργου, όπως χαρακτηριστικά είπε, που συντελείται στην περιοχή.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Π. Συριτούδη, συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό. Οπως τόνισε, «στο πλαίσιο και της Συνθήκης Σένγκεν, όπως βλέπετε εδώ, στις Καστανιές, που υπάρχει ένα νόμιμο σημείο εισόδου και γίνονται διαβατηριακοί έλεγχοι, όπως προβλέπεται από αυτή τη Συνθήκη, αλλά και από το Μεταναστευτικό Σύμφωνο, η δική μας αποστολή εκτελείται απαρέγκλιτα και πιστεύω ότι όλοι οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Εμπιστεύονται τους Ελληνες, την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση ότι μπορεί να διαφυλάσσει την ασφάλεια της Ευρώπης». Μάλιστα, επεσήμανε για άλλη μια φορά πως ο «Εβρος είναι θωρακισμένος».

Επιπλέον ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι οι ροές των άτυπων μεταναστών είναι ελάχιστες, παρ’ όλα αυτά θα προσληφθούν επιπλέον 150 συνοριακοί φύλακες σε Καβάλα και Ροδόπη, ώστε να ελέγχονται στη «δεύτερη γραμμή», όπως χαρακτηριστικά είπε, όποιες τυχόν ροές υπάρχουν, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή του φράχτη. «Η δουλειά που κάνουν οι Ελληνες αστυνομικοί-συνοριοφύλακες είναι μια αποστολή η οποία εγγυάται ότι η Ελλάδα προστατεύει τόσο τα δικά της όσο και τα ευρωπαϊκά σύνορα» ανέφερε.

Ο υπουργός επισκέφτηκε την Ορεστιάδα, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στα εν εξελίξει έργα για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας. Ακόμη, είχε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Δ. Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα της περιοχής. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας δώρισε στον υπουργό, ο οποίος, μάλιστα, είναι επίτιμος δημότης, ένα λεύκωμα με την ιστορία των 100 χρόνων της πόλης.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη, όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο Β΄, ενώ συνάντησε και τον αρχιφύλακα ο οποίος τραυματίστηκε τον περασμένο Ιούλιο από πυροβολισμούς ενώ περιπολούσε στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα