Ζόρια για τον Δούκα: Τον ελέγχουν για αποστολή μαζικών e-mails

Δικαστικές… φουρτούνες προ των πυλών για τον υποψήφιο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα. Τα sms που έστειλε σε πολίτες εν όψει των εσωκομματικών εκλογών μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) προκειμένου να ερευνηθεί εάν η αποστολή τους έγινε με σύννομο τρόπο ή υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος εν όψει εκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος» ανέφερε χθες σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΠΔ, με το ρεπορτάζ να επιβεβαιώνει ότι ο υπό έρευνα υποψήφιος αρχηγός είναι ο Χάρης Δούκας.

Η παραπάνω ανακοίνωση της ανεξάρτητης Αρχής θύμισε σε πολλούς την υπόθεση που «έσκασε» τον περασμένο Μάρτιο με τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας χιλιάδων αποδήμων Ελλήνων από την τότε υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Λίγο αργότερα η κυρία Ασημακοπούλου ανακοίνωσε την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και η υπόθεση ερευνάται ακόμη από τις αρμόδιες Αρχές. Για την περίπτωση του Χάρη Δούκα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκαν στην ΑΠΔ τέσσερις καταγγελίες πολιτών σχετικά με ανεπιθύμητα μηνύματα που έλαβαν από εκείνον.

Ο Γεωργιάδης

Ωστόσο, αναφορά στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων εκ μέρους του κ. Δούκα σε ψηφοφόρους είχε κάνει και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό. ««Να προσέχει πού στέλνει τα sms, γιατί έχει παραβιάσει τον νόμο προσωπικών δεδομένων» είχε αναφέρει για τον κ. Δούκα ο υπουργός Υγείας, για να προσθέσει: «Γινόταν ο κακός χαμός με την κυρία Ασημακοπούλου. Εχω πάρει και εγώ στο κινητό μου μήνυμα από τον κ. Δούκα».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως τα αρχεία «που αξιοποιούνται» για την αποστολή των sms «αφορούν πολίτες που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες συλλογικές εκλογικές εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα