Άνοιγμα του Παππά στο ΠΑΣΟΚ, εγκώμια για τον Τσίπρα!

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΔΕΘ απέφυγε να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του για το πολιτικό μέλλον του

Απέφυγε να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του για το πολιτικό του μέλλον και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, ο οποίος, κατά την παρουσία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ένα μεγαλοπρεπέστατο άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Παππάς ανέλαβε στη συμπρωτεύουσα να δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τις συγκλονιστικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου.

Για το καταστατικό

Δεχόμενος καταιγισμό σχετικών με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήσεων, ο Νίκος Παππάς τάχθηκε υπέρ του καταστατικού του κόμματος, διαμηνύοντας πως δεν μπορεί να προβλέπεται κάποια ανεξέλεγκτη εξουσία. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση πως δεν υπάρχει κανένα κόλλημα για τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής.

«Δεν υπάρχει καμιά τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή, έχουμε διοχετεύσει όλες μας τις δυνάμεις στο να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί, και αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου αλλά τους πάντες. Αρα, καμιά τέτοια κουβέντα δεν υπάρχει» ανέφερε ο Νίκος Παππάς ερωτηθείς για το εάν θα κατέβει υποψήφιος, ενώ για την έκπτωση Κασσελάκη έκανε λόγο για μια διαδικασία καθαρή, τονίζοντας, ωστόσο, πως πρέπει να υπάρξει ηρεμία και πολιτικοποίηση της συζήτησης.

Ο Νίκος Παππάς απάντησε και για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «είναι ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος που επί ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε από μικρό κόμμα πρωταγωνιστική δύναμη». «Θεωρώ προσωπικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κεφάλαιο για τη χώρα και την Αριστερά, έχει διεθνή ακτινοβολία που μπορεί να βελτιώσει και το διπλωματικό εκτόπισμα της χώρας», όπως πρόσθεσε.

Οσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, τόνισε πως όλα τα αξιώματα είναι ανακλητά, και του προέδρου, και πως δεν νοείται ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο. «Η Πολιτική Γραμματεία έκανε μία διαδικασία χωρίς καμία ένσταση και έφερε ένα αποτέλεσμα. Θα σεβαστούμε όλοι το καταστατικό και θα προχωρήσουμε σε νέα εκλογή» τόνισε. Ειδικά για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Παππάς άνοιξε διάπλατα τις πόρτες, λέγοντας πως «η συλλογική απόφαση του κόμματος λέει πως θέλουμε να φτιάξουμε προοδευτικό μέτωπο και πως αυτό μπορεί να γίνει με συνεργασία σταθερή με το ΠΑΣΟΚ». «Για να υπάρξει συνεργασία, θα πρέπει να έχει προηγηθεί συνεργασία στην κοινωνία, στα επιμελητήρια, στη Βουλή. Θα μπορούσαμε να πάρουμε μία κοινή πρωτοβουλία για το χαράτσι στις επιχειρήσεις ή για να μειωθούν οι προμήθειες στις τράπεζες.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που βρίσκεται μπροστά σε επιλογές. Δεν έχει καταφέρει να απεμπολήσει την εικόνα ενός κόμματος από το οποίο αντλεί στελέχη η Ν.Δ. Είναι σε σταυροδρόμι. Θα θελήσει προοδευτική συνεργασία ή θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο;» όπως διερωτήθηκε.

Ταυτοχρόνως άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα όσο και για τις τιμές στην ενέργεια. Μάλιστα, επικαλέστηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με φορολόγηση υπερκερδών και τον έλεγχο τιμών σε όλη την αλυσίδα, επιμένοντας σε αυτή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα