Για κακούργημα ο μακελάρης

Ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση στον ασυνείδητο που παρέσυρε οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται το ζευγάρι, κρίσιμη η κατάσταση του 37χρονου

Σοκάρει η ομολογία του ασυνείδητου 46χρονου, ο οποίος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ένα ζευγάρι μαζί με το δίχρονο παιδί του στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ το μοιραίο πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου, λέγοντας χθες στον εισαγγελέα με προσποιητική αφέλεια ότι ήπιε απλώς… ένα τσίπουρο! Λίγη ώρα αργότερα του ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων, σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, προτού παραπεμφθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, παραδέχτηκε στον εισαγγελικό λειτουργό ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, συμπληρώνοντας ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από την πλαϊνή είσοδο των δικαστηρίων, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε φτάσει στα δικαστήρια και η μητέρα του, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμα το παιδί της, προσθέτοντας ότι «θα ζητήσουμε υλικό από κάμερες για να δούμε πώς έγινε το τροχαίο».

Οπως έγινε γνωστό, ο 46χρονος οδηγός του οχήματος «ρουκέτας» που παρέσυρε τον 37χρονο πατέρα, την 34χρονη σύζυγό του, η οποία διανύει μάλιστα τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, και το δύο ετών παιδάκι τους, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο καροτσάκι του, είχε καταναλώσει αλκοόλ που υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια. Συγκεκριμένα, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη με τη μέθοδο της αιμοληψίας έδειξαν στο αίμα του αλκοόλη 0,64 και 0,75 ml, αντίστοιχα. Στο μεταξύ, το άτυχο ζευγάρι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του 37χρονου είναι κρίσιμη, ενώ της 34χρονης εγκύου συζύγου του είναι σταθερή. Το δύο ετών παιδί τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το θλιβερό περιστατικό συνέβη γύρω στις 11.00, προχθές, ενώ το ζευγάρι μαζί με το παιδί του περπατούσε αμέριμνο στην άκρη του δρόμου, στη συνδετήρια οδό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου με την Περαία. Στο ύψος των εγκαταστάσεων ιδιωτικού ΚΤΕΟ, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ο υπαίτιος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με συνέπεια αυτό να πέσει πάνω στους γονείς, τραυματίζοντάς τους σοβαρά και κάνοντας «κομμάτια» το καροτσάκι του ανηλίκου! Αμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έσπευσαν στο σημείο κινητή ιατρική μονάδα και ασθενοφόρα, που παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Το πλέον εξοργιστικό είναι πως αμέσως μετά την παράσυρση του άτυχου ζευγαριού και του δίχρονου παιδιού ο 46χρονος τηλεφώνησε στη μητέρα του, λέγοντάς της όσο πιο φυσικά γίνεται: «Δεν θα το πιστέψεις, χτύπησα τρία άτομα με το αυτοκίνητο»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα