Ηρεμολόγιο Παρασκευής 13/09/2024

● Είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στα σούπερ μάρκετ είναι ο τέταρτος συνεχής μήνας που ο μέσος όρος των τιμών είναι 1% με 2% κάτω από τον περσινό».

● Σημείωση πρώτη: Αν θέλαμε, θα τον πιστεύαμε, αλλά δεν τον πιστεύουμε, διότι βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να πηγαίνουμε στα σούπερ μάρκετ. Είναι ευχάριστη μια επίσκεψη σε κατάστημα γεμάτο προϊόντα, αλλά έχει μια δυσάρεστη πτυχή: Με το ζόρι κατορθώνουμε να πληρώνουμε τα λιγοστά είδη που καταλήγουμε να επιλέγουμε.

● Μια χαρά είναι η θέα της αφθονίας στα σούπερ μάρκετ, αλλά μια χαρά χαράδρα είναι οι τιμές. Αυτό το 1% έως 2% μείωσης του μέσου όρου των τιμών που (λέει ότι) παρατηρείται σε σχέση με τον περσινό είναι ανέκδοτο. Αν σε ένα είδος έχει διπλασιαστεί η τιμή του ή έχει χτυπήσει μια αύξηση της τάξεως 60% και βάλε, τι σημαίνει το 1% ή το 2%; Τίποτα.

● Εδώ η τιμή στο πάλαι ποτέ «ταπεινό» σουβλάκι έχει χτυπήσει τέτοιο ρεκόρ, που φαντάζει γκουρμεδιά. Το καλαμάκι είχε ένα ευρώ και το τυλιχτό κόστιζε 2 € ή το πολύ 2,20 €. Τώρα το σκέτο χρεώνεται γεμάτο 2ευρο και το τυλιχτό κινείται στα 4 €, ενώ τα… φτηνά σουβλατζίδικα το πουλάνε περίπου 3,50 €.

● Αν δούμε, λοιπόν, σοβαρή αποκλιμάκωση σε μια καθημερινή, εύκολα προσβάσιμη και γευστική διατροφική λύση όπως το σουβλάκι, θα πιστέψουμε ότι επιτελεί καλώς το έργο του ο κ. Θεοδωρικάκος.

● Και μια ειρωνική πτυχή της υπόθεσης: Το κομμουνιστικό σύστημα που προπαγάνδιζε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στα νιάτα του, όταν ήταν μέλος της ΚΝΕ, οδήγησε κόσμο και κοσμάκη στην πείνα, στην ανελευθερία, στον θάνατο.

● Στη μαγευτική ΕΣΣΔ υπήρχαν σούπερ μάρκετ, αλλά με άδεια ράφια.

● Τώρα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως ανανήψας ασχολείται με τον καπιταλισμό, είναι υπεύθυνος για την αγορά και πάλι πείνα έχει το μενού. Γεμάτα τα ράφια στο σούπερ μάρκετ, αλλά άδειες οι τσέπες ένεκα της ακρίβειας.

● Το ’χει η μοίρα του φαίνεται…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα