Χρειάζονται πολλές σειρές σαν τη «Famagusta»

Οι Τούρκοι φρύαξαν με την τηλεοπτική σειρά, που πραγματεύεται τα εγκλήματα που διέπραξαν στην εισβολή τους στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Γι’ αυτό έκαναν μια σειρά λογοκριτικών παρεμβάσεων, κυρίως προς το δίκτο Netflix, όπου θα προβληθεί η σειρά «Famagusta». Μάλιστα, ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν, πρόεδρος του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας (RTÜK), δήλωσε ότι έγινε συμφωνία με το Netflix η σειρά να μην προβάλλεται σε όλο τον κόσμο αλλά μόνο στην Ελλάδα.

Η στάση της γείτονος σε αυτό το θέμα δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση υπολογίζει την άσκηση ήπιας ισχύος πολύ περισσότερο απ’ όσο η αδιάφορη και αδρανούσα ελληνική. Η Τουρκία φροντίζει να περνά τα μηνύματά της και στο εσωτερικό και το εξωτερικό με την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τα θεατρικά έργα, τις μουσικές παραγωγές και τα εικαστικά.

Στην πατρίδα μας, αντί να μεριμνήσουν (εκείνοι που μπορούν) να γυριστούν πολλές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες σαν τη «Famagusta», εισάγουν τουρκικά υποπροϊόντα που διαφημίζουν στους Ελληνες τη γλώσσα, τις παραδόσεις, την «ιστορία» και τον τρόπο ζωής της Τουρκίας.

Είναι απορίας άξιον γιατί το ελληνικό κράτος επιτρέπει να ασκούνται διαρκώς επιχειρήσεις ψυχολογικού επηρεασμού των Ελλήνων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες – γιατί από εκεί πηγάζει η βασική ιδέα της παγκόσμιας διασποράς της επίσημης ιδεολογίας της γείτονος μέσω των τουρκοσίριαλ. Και η αναφορά γίνεται για το κράτος και όχι για την «ανεξάρτητη» αρχή του ΕΣΡ, διότι η λειτουργία του είναι περισσότερο διακοσμητική παρά ουσιαστική.

Επίσης, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι καναλάρχες που γεμίζουν το πρόγραμμά τους με τα κατακάθια μιας χώρας, η οποία, αντί να απολογείται και να αισχύνεται για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει, τις γιορτάζει.

Τέλος, πρέπει να γίνει μνεία και στην ευθύνη των τηλεθεατών. Δεν υπάρχει ούτε μία ελληνική οικογένεια που να μην έχει νεκρούς από τους πολυαίμακτους αγώνες του Γένους για την ελευθερία του. Πώς είναι δυνατόν οι τηλεθεατές να βάζουν τους απογόνους των σφαγέων, που κι αυτοί υπηρετούν την πανώλη του τουρκισμού, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και να χαζεύουν τα κατορθώματά τους;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα