Η Λινού εκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τις… χορηγίες και το γινάτι του Πολάκη

Τη διέγραψε από την Κ.Ο., κατηγορώντας τη για αδιαφάνεια και συμμετοχή σε παιχνίδια της
διαπλοκής, ενώ άφησε υπαινιγμούς και για τον Τσίπρα. Η θλιβερή εικόνα του κόμματος συνεχίζεται.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για ακόμα μία ημέρα στο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φαίνεται πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει να παράγουν περισσότερες ειδήσεις από όσες μπορούν να καταναλωθούν σε ένα 24ωρο. Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος και την καρατόμηση όλης της ηγεσίας του στη Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης «θυσίασε» την Αθηνά Λινού για τα μάτια και τη στήριξη του Παύλου Πολάκη.

Η διαγραφή μάλιστα της Αθηνάς Λινού συνοδεύτηκε από πολύ σκληρές εκφράσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την κατηγόρησε εμμέσως για αδιαφάνεια, για συμμετοχή στα παιχνίδια της διαπλοκής, αλλά και για πολιτικά παιχνίδια ώστε να διατηρήσει την έδρα, ενώ άφησε υπαινιγμούς και για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ζήτησα εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis. Τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν. Το γραφείο μου ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα, που είναι η ημέρα της έναρξης των εργασιών της Βουλής» είπε εισαγωγικά, για να καταλήξει στο αίτημα για παραίτηση.

«Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά. Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε -εμμέσως- για ελλιπή έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία και στις δραστηριότητες της κυρίας Λινού. «Η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν παραιτούμαι»

Η ίδια ωστόσο δεν φάνηκε να συγκινείται από τις δηλώσεις Κασσελάκη, ξεκαθάρισε πως δεν παραδίδει την έδρα και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι λειτουργεί ως αυτόκλητος δικαστής. «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου» καταλήγει η κυρία Λινού.

Ο μεγάλος νικητής, βέβαια, της υπόθεσης Λινού δεν είναι άλλος από τον Παύλο Πολάκη. Ο Σφακιανός βουλευτής, άλλωστε, δεν σταμάτησε να σφυροκοπά την Αθηνά Λινού από την επομένη της διαγραφής του για τις οικονομικές δραστηριότητες του κέντρου που διαθέτει. Πρώτος εκείνος μίλησε για αδιαφάνεια, πρώτος εκείνος έθεσε τα στοιχεία στη δημοσιότητα, πρώτος εκείνος είναι που ζήτησε τη διαγραφή της.

Και ο Παύλος Πολάκης μπορεί να πει με σιγουριά πως πέτυχε τον στόχο του, κάνοντας παράλληλα επίδειξη ισχύος σε όλο το κόμμα, αλλά και δείχνοντας πως ο ίδιος διαθέτει τη δύναμη να μπορεί να επιβάλλεται στην ηγεσία.
Τα μεγάλα ερωτήματα που τίθενται πλέον είναι τα εξής:
• Πρώτον, τι θα κάνει η Αθηνά Λινού και αν θα ενταχθεί στην ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
• Δεύτερον, ποια θα είναι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα και των «87».
• Τρίτον, αν η κίνηση αυτή θα ρίξει γέφυρες μεταξύ Κασσελάκη και Πολάκη.
• Και φυσικά, τέταρτον, αν επιτέλους θα παρέμβει εισαγγελέας για την υπόθεση.

Εσταξε… μέλι ο Στέφανος για τον Σφακιανό (που φοβάται)

Οτι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έφερνε νέα ήθη και έθιμα στην πολιτική ζωή του τόπου μπορούσε να το φανταστεί ο οποιοσδήποτε. Το γεγονός όμως πως θα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις έπειτα από μια επεισοδιακή νύχτα, στο περιθώριο των γαμήλιων εκδηλώσεών του, στο πόδι και μάλιστα ύστερα από δήθεν τυχαία συνάντηση με δημοσιογράφο ξεπερνάει τα όρια και του πλέον ευφάνταστου.

Σε αυτή, λοιπόν, την πρώτη του… συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για την Αθηνά Λινού, «κάρφωσε» τον Αλέξη Τσίπρα, «άδειασε» τον Σωκράτη Φάμελλο και προσκάλεσε σε μονομαχία τους «87».

«Τον ενημέρωσα»

Οσον αφορά τον Σωκράτη Φάμελλο, δήλωσε πως του είχε γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό η πρόθεση για αλλαγές, ενώ για τον Παύλο Πολάκη… έσταξε μέλι. «Το ζήτημα της κυρίας Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη. Θεωρώ ότι η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική. Από εκεί και πέρα θυμήθηκα τη στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο “ζήτουλα”. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της Ν.Δ. να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές, που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε, αν και έχουν 158 βουλευτές».

Σχετικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Το κόμμα θα αλλάξει, θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και τα μέλη, που είναι η βάση, θα αποκτήσουν επιτέλους δύναμη. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως έχω πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για τη στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα